Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Låst inne og utsatt for seksuelle overgrep av politimann

To brødre, som var ti og 14 år gamle da det skjedde, har forklart at de ble låst inne og utsatt for grove seksuelle overgrep av den norske politimannen.

NEKTER SKYLD:Den tiltalte politimannen erkjenner ikke straffskyld for seksuelle overgrep mot de to brødrene. Foto: Hardanger Folkeblad
NEKTER SKYLD:Den tiltalte politimannen erkjenner ikke straffskyld for seksuelle overgrep mot de to brødrene. Foto: Hardanger Folkeblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BERGEN (Dagbladet): Denne uka er det rumenske gutter som forklarer seg i Bergen tingrett, om hva de ble utsatt for i november 2005 da den norske politimannen var på besøk i badebyen Konstanta.

Den 10 år gamle gutten har tidligere svart på spørsmål i et dommeravhør, som nå er blitt avspilt i retten. Der sier han gråtende at han sammen med broren ble lurt med til nordmannens leilighet av en annen rumener. De skal ha blitt fortalt at nordmannen var rik og at han var der for å fotografere modeller. De ble ikke fortalt på forhånd at de skulle fotograferes nakne.

- Var naken
- Han var naken da vi kom der, og rumeneren som hentet oss dit, forsvant. Han lokket oss med sjokolade og brus, men vi ble redde og ville ut. Vi skrek høyt, men han hadde satt på høy musikk. Inge hørte oss, forklarte den yngste gutten, før han sa at han ikke klarte å snakke mer om det.

- Hodet mitt gjør vondt av dette, sa han og gråt. Han ba politikvinnen, som spurte ut, om istedet å se på bildene han visste at hun hadde. Mot slutten av avhøret, da spørsmålene dreide seg om det mest intime, løp han ut av rommet.

Den eldste broren, som nå er 18 år, sier i retten i dag at han ble bedt om å dusje mens nordmannen var sammen med den 10 år gamle broren på soverommet.

- Låst dør
- Jeg gikk ut for å sjekke utgangsdøra, men den var låst. Da gikk jeg tilbake til min bror og nordmannen. Vi forstod ikke hva han sa, men han hadde en streng stemme. Vi var redde. Han holdt meg hardt i nakken. Jeg føler skam for å snakke om dette.

Etter å ha fått gjentatte spørsmål fra aktor og statsadvokat Arild Oma, bekreftet han at de to brødrene hadde blitt presset til sex med nordmannen.

Til tross for disse opplevelsene ble den eldste av brødrene med tilbake til leiligheten sammen med hans bekjente rumener, angivelig for å ta opp overgrepene mot ham. Han skal også ha fått gjentatt opplysningen om at nordmannen var rik og at han kunne gjøre mye positivt for de rumenske guttene.

- Nye overgrep
Det endte med nye overgrep og mer penger til gutten. I retten i dag har gutten erkjent å ha vært på besøk hos den norske politimannen fire eller fem ganger. Ved en anledning skal han ha fått ei jakke, som han ikke våget å ta med seg hjem til foreldrene.

Den 18 år gamle gutten sier at han i 2005 ikke hadde forståelse av penger, men mener han fikk 500 ron hver gang, noe som omregnet til norsk valuta utgjør omlag 1000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media