Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Last med finere champagne

RAUMA (NTB-Reuters): Et skip lastet med den fineste champagne og cognac ble i dag hevet fra havbunnen i Østersjøen, 80 år etter at det sank under første verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vraket kom til overflaten i ettermiddag, etter å ha blitt heist opp fra 64 meters dyp med en kraftig kran.

Ketsjen «Jönköping» var på vei fra Sverige til en russisk garnison i Finland med 5000 flasker Heidsieck-champagne og flere tønner cognac og vin da den ble senket av en tysk ubåt i 1916.

Det 80 fot lange skipet hadde ligget i fred på bunnen 25 nautiske mil fra Rauma i Finland da det ble funnet av Claes Bergvall i fjor. Bergvall ledet selv bergingsoperasjonen.

Flere hundre flasker champagne er allerede brakt til overflaten. Selv om flaskene var innsmurt i grønske og korkene var svarte av saltvann, boblet champagnen friskt da korkene ble sprettet.

Eksperter som smakte på den sprudlende vinen, sa at lagringsforholdene er perfekte i det kalde og mørke østersjøvannet. De håpet at også cognacen har holdt seg like bra.

Skattejegerne regner med at lasten kan være verdt titalls millioner kroner. Hvis alt gjenvinnes, håper de at resultatet kan bli 80 000 flasker, som kan selges for mange tusen kroner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!