SPERRET AV: - Etter skoleskytinger i Finland og USA må vi ta dette på alvor, sier Göran Kessell ved Eskilstuna-politiet. Foto: Anders Kjærsgaard
SPERRET AV: - Etter skoleskytinger i Finland og USA må vi ta dette på alvor, sier Göran Kessell ved Eskilstuna-politiet. Foto: Anders KjærsgaardVis mer

Låste elever inne etter skytetrussel

Jernring rundt skole i Sverige. Trusselen: «Vær redde Eskilstuna, vær veldig redde» oppdaget på nettside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Svensk politi rykket ut med store styrker da det ble kjent at en person hadde rettet en trussel mot S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna. Elevene ble låst inne på skolen i samråd med politi og skolen.

- Etter skoleskytinger i Finland og USA må vi ta dette på alvor, sier Göran Kessell ved Eskilstuna-politiet til Expressen.se.

«Hei, jeg sitter innestengt på skolen og vil bare komme hjem. Alle er redde, de fleste gråter og vil bare hjem. Ingen får gå ut fra klasserommet før vi har fått beskjed om hva som pågår», skriver en elev i en mail til lokalavisen Eskilstuna-Kuriren.

Den mistenkte gjerningsmannen har skrevet trusselen på en nettside som er koblet til en server i Norge, skriver aftonbladet. Der har personen skrevet at en forferdelig skyting skulle skje på S:t Eskils gymnasium klokka 10.00 i dag. Avisa har sett skjermbilde fra hjemmesiden.

«I dag er dagen da den første skolen i Sverige vil bli rammet av en forferdelig skoleskyting. Vær redde Eskilstuna, vær veldig redde» skriver personen.

Trussel på nettet
Politiet rykket ut etter at det ble oppdaget en trussel på nettet om at det skulle skytes på skolen klokka 10.

- Det har vært en trussel på en hjemmeside der noen har sagt at de skal komme med tog dit, gå til skolen og så skal det løsnes skudd der, sier operasjonsleder Hans-Erik Åkerlund ved politiet i Eskiltuna til aftonbladet.se.

Det var en leser av hjemmesiden som ringte til skolen og fortalte om trusselen. Skolen ringte deretter til politiet som rykket ut.


Tenkte på Finland
Anders Kjaersgaard har en 18 år gammel sønn på skolen. Han fikk en tekstmelding fra sønnen om at det var rettet en trussel mot gymnaset.

- Da jeg kom fram til skolen så jeg at ungene løp fram og tilbake inne i skolegården. De så ikke redde ut, og de visste nok ikke så mye om hva som skjedde, sier Kjaersgaard til Dagbladet.no.

Han fryktet det verste da han fikk sms-en fra sønnen.

- Jeg tenkte umiddelbart på skoleskytingen i Finland, sier han.


Skal sluse elevene ut

Et stort antall politifolk er nå på stedet og elevene har vært innesperret i klasserom og aulaen. De skal nå få forlate skolen.

- Politiet skal sluse ut elevene rolig og trygt, sier Kessel.

Flere elever har fortalt til svenske aviser at trusselen er rettet mot visse elever. Ifølge en av dem skal en enkelt elev ha mottatt trusler på sms og mail.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.