Låste gevirene sammen under slåsskamp. Så ble de to elgene frosset ned i isen sammen

Spektakulært funn i avsidesliggende landsby i Alaska.

ELGKRANGEL: De to elgoksene gikk løs på hverandre med liv og lyst, men endte opp med å bli frosset ned i isen. Foto: Jeff Erickson via AP / NTB scanpix
ELGKRANGEL: De to elgoksene gikk løs på hverandre med liv og lyst, men endte opp med å bli frosset ned i isen. Foto: Jeff Erickson via AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ungdomsskolelæreren gikk bare tur med en venn for å vise ham rundt i landsbyen Unalakleet i den amerikanske delstaten Alaska.

Så snublet de billedlig talt over et spektakulært funn i isen.

Fra avstand så det ut som et enkelt elggevir stakk opp av den snødekte isen.

Men da ungdomsskolelæreren Bob Webster gikk nærmere for å se til det éne dyret han trodde det var, fikk han seg en overraskelse.

- Det var da jeg så det, sier Webster til nyhetsbyrået AP, videreformidlet av australske ABC.

Funnet ble gjort 2. november.

Låst sammen

Det ene geviret var i realiteten to, og de var låst sammen slik elger gjør i kamp med hverandre.

Så ble de «frosset i tid», som Jeff Erickson, mannen bak disse bildene beskriver funnet.

SATT FAST: De to elgene ble funnet 2.november. Foto: Jeff Erickson via AP / NTB scanpix
SATT FAST: De to elgene ble funnet 2.november. Foto: Jeff Erickson via AP / NTB scanpix Vis mer

Ryggene til de to elgene var over vannet som var blitt til is. De var dekket av snø. Resten av kroppene deres, inkludert hodene deres, var under overflaten.

Nøyaktig hva som har skjedd, vites ikke, men både Webster og Erickson, som har vokst opp i området, spekulerer i om ikke én av de to elgene døde i slåsskampen med hverandre.

Siden gevirene deres var låst sammen, kan derfor elgen som døde ha dratt med seg den andre under vannoverflaten som seinere frosset til is.

- Surrealistisk syn

Erickson, som har tatt bildene, er også tilknyttet skolevesenet i Unalakleet. Han har bodd i landsbyen i 50 år, og er en ivrig jeger. Han har aldri sett noe lignende, ifølge ABC.

- Det var et veldig surrealistisk syn, så uforstyrret og rolig, men også en sterk påminnelse om hvor brutalt livet kan være, sier han.

Erickson og Webster frigjorde selv elgene fra kulpen hvor elgene hadde frosset i isen. De anslår at det var om lag et 20 centimer islag over vannet.

De fjernet hodene til dyrene, og planlegger og henge opp hodeskallene på en bibelleir i nærheten de begge har tilknytning til. Noe av dyrekjøttet tok de også med seg for å bruke i jakta.

Og skulle andre beboere i Unalakleet ha behov for kjøtt i lignende tilfeller, opplyser de at det er mer kjøtt igjen der det kom fra.