Låste inne feil pasient

Kvinnen skulle bare innom det psykiatriske sykehuset. Snart fant hun seg selv dopet og innelåst, etter å ha blitt forvekslet med en psykotisk pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen var deprimert og trengte noen å prate med. Men i stedet for samtaleterapi ble hun straks etter at hun ankom Akademiska sjukhusets psykiatriske mottagelse i Uppsala i Sverige gitt et sterkt beroligende middel. Personalet hadde, på tross av at kvinnen kjempet hardt imot, forvekslet henne med en psykotisk pasient og låst henne inne på et rom. Nå har 42-åringen anmeldt personalet.

- Det er elementært å kontrollere pasientens identitet. Ingen spurte etter navnet mitt eller personnummer, noe som hadde oppklart misforståelsen, skriver kvinnen i sin anmeldelse ifølge Aftonbladet.

- Noen burde i det minste ha innsett at jeg ikke var psykotisk, mener kvinnen som ble både fortvilet, skremt og krenket over hendelsen som skjedde i april i fjor.

Sykepleieren som hentet kvinnen forklarer forvekslingen med at 42-åringen hadde samme fornavn som en ekstremt psykotisk kvinne som skulle tvangsinnlegges og at det var flere pasienter på venterommet. Både han og sykepleieren som tok imot kvinnen på avdelingen merket at hun var uforstående til det hele, men mistrodde hennes protester.