Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Låste kolleger inne i fengsel

TRONDHEIM (Dagbladet): En kvinnelig lærer, som arbeidet ved Trondheim kretsfengsel, skal ha låst kolleger inne på enerom i fengslet - for å forhøre dem om en privatsak. Dessuten skal kvinnen ha drevet utstrakt telefonterror mot kolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et dusin lærere orket etter hvert ikke dette lenger, og de så til slutt ingen annen utvei enn å rapportere den kvinnelige kollegaen inn for ledelsen.

I et brev framsatte de alvorlige anklager mot den kvinnelige læreren, og krevde at ledelsen sørget for at et forsvarlig arbeidsmiljø i samsvar med arbeidsmiljøloven igjen ble innført på arbeidsplassen i Trondheim kretsfengsel.

Lærerne hevder at de gikk til dette drastiske skrittet etter at andre måter å løse konflikten ikke hadde ført fram.

En million

Kvinnen har svart med å saksøke en av lærerne for injurier. Hun krever en million kroner i oppreisning og erstatning i en stevning til Trondheim byrett, etter det Dagbladet får opplyst.
Hun forlanger samtidig mortifikasjon av utsagn i brevet om at hun gjennom sin opptreden skal ha forsuret arbeidsmiljøet blant kollegene i fengslet, samt påstander om at hun i en telefonsamtale med den saksøkte læreren skal ha kommet med mordtrusler mot andre.

Den saksøkte læreren reagerte straks han hadde mottatt det han oppfattet som alarmerende opplysninger i telefonsamtalen - og varslet sin nærmeste overordnede på arbeidsplassen.

Utsatt

Injuriesaken skulle startet i byretten mandag, men den ble utsatt etter at saksøker gjennom sin advokat hadde krevd dommer Bjarne Kjølmoen fjernet.

Etter det Dagbladet forstår, starter saken trolig i dag. Det er avsatt 14 dager til forhandlingene, som kommer til å gå for lukkede dører av hensynet til privatlivets fred.

Et tjuetall personer er stevnet som vitner. De fleste er lærere og kolleger av saksøker og sak- søkte.

Hele Norges coronakart