UTE AV KONTROLL:  Skipet krenger kraftig og driver ukontrollert rundt i Atlanterhavet, vest for Frankrike. Foto: AFP / Marine Nationale / NTB Scanpix
UTE AV KONTROLL: Skipet krenger kraftig og driver ukontrollert rundt i Atlanterhavet, vest for Frankrike. Foto: AFP / Marine Nationale / NTB ScanpixVis mer

Lastebåt er ute av kontroll, kan treffe den franske kysten i dag

Redningsmannskapene måtte gi tapt for bølgene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 164 meter lastebåt har siden forrige tirsdag drevet rundt i Atlanterhavet. Skipet vil treffe den franske kysten enten i kveld eller i morgen tidlig, dersom de ikke klarer å få det på slep.

En av redningsarbeiderne har blitt skadd i forsøkene på å få skipet på slep, og i går måtte den franske kystvakta gi opp redningen på grunn av høye bølger.

- I dag er havet den sterkeste, sa Emmanuel de Oliverira fra den franske kystvakta.

Skipet vil, dersom de ikke klarer å få kontroll på det, treffe det franske fylket Landes det neste døgnet, opplyser han. Mannskapet har selvsagt blitt evakuert allerede, men franske redningsmannskaper jobber på spreng for å få kontroll på skipet.

Lastebåten har nemlig 3600 tonn tømmer og arbeidsutstyr om bord, i tillegg til 600 tonn drivstoff, skriver franske BFM TV.