Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebil har kjørt inn i folkemengde i Berlin - meldinger om ni døde

På julemarked. Politiet går ut fra at det dreier seg om et angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/OSLO (Dagbladet): En lastebil har kjørt inn i en folkemengde i Berlin, melder BBC News.

Ifølge Berliner Morgenpost oppgir en kilde i brannvesenet at rundt 50 personer er skadd. Ni mennesker skal være drept, men politiet kan i 21.25-tida ikke bekrefte dette.

- TUSENVIS AV MENNESKER I GATENE: Utenriksreporter Asbjørn Svarstad forteller over telefon hvordan stemninga i Berlin er, og hva vi kan si så langt om hendelsen som skjedde mandag kveld, 19. desember, da en lastebil kjørte inn i en folkemengde og drepte minst ni personer. Video: Storyful / CNN Vis mer

Flyktet

Ifølge Berliner Morgenpost er åstedet et julemarked (ty. Christkindlmarkt) ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, ved handlegata Kurfürstendamm sentralt i den tyske hovedstaden.

Politiet opplyser på en pressekonferanse kl. 21.23 at en mistenkt er pågrepet ved seierssøylen, ca. en kilometer unna åstedet. Dette samsvarer med vitneopplysninger om at en mann flyktet i retning Tiergarten.

Pressetalsmann Thomas Neuendorf opplyser også at én person ble funnet død inne i lastebilen, som først stoppet da den krasjet i et juletre på markedet.

Politiet går ut fra at det dreier seg om et angrep, sier Berliner Morgenposts kilder.

ET MULIG ANGREP: En lastebil har kjørt inn i en folkemengde på et julemarked i Berlin. Politiet går ut fra at det dreier seg om et angrep. Video: AP Vis mer

Krasjet i juletre

En stor mengde utrykningskjøretøy er nå på åstedet. Politifolk væpnet med maskinpistoler holder vakt. Ved kjøpesenteret Bikinihaus er det satt opp telt for de sårede.

Dagbladet er til stede ved åstedet, som er sperret av i en radius på ca. 200 meter. Det er mye aktivitet fra nødetatene, men kollektivtransporten går tilsynelatende som normalt, og det er ingen panisk stemning i området.

Politiet ber alle berlinere om å holde seg innendørs og ikke bidra til å spre rykter.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!