Lastebil har kjørt inn i folkemengde i Berlin - meldinger om ni døde

På julemarked. Politiet går ut fra at det dreier seg om et angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN/OSLO (Dagbladet): En lastebil har kjørt inn i en folkemengde i Berlin, melder BBC News.

Ifølge Berliner Morgenpost oppgir en kilde i brannvesenet at rundt 50 personer er skadd. Ni mennesker skal være drept, men politiet kan i 21.25-tida ikke bekrefte dette.

Flyktet

Ifølge Berliner Morgenpost er åstedet et julemarked (ty. Christkindlmarkt) ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, ved handlegata Kurfürstendamm sentralt i den tyske hovedstaden.

Politiet opplyser på en pressekonferanse kl. 21.23 at en mistenkt er pågrepet ved seierssøylen, ca. en kilometer unna åstedet. Dette samsvarer med vitneopplysninger om at en mann flyktet i retning Tiergarten.

Pressetalsmann Thomas Neuendorf opplyser også at én person ble funnet død inne i lastebilen, som først stoppet da den krasjet i et juletre på markedet.

Politiet går ut fra at det dreier seg om et angrep, sier Berliner Morgenposts kilder.

Krasjet i juletre

En stor mengde utrykningskjøretøy er nå på åstedet. Politifolk væpnet med maskinpistoler holder vakt. Ved kjøpesenteret Bikinihaus er det satt opp telt for de sårede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer