KRASJET I HUS: Denne lastebilen kjørte først inn i to biler, så inn i dette huset langs fylkesvei 255 i Follebu nord for Lillehammer. Sjåføren er sendt med luftambulanse til sykehus. Foto: Thea Haukaas Nilsen
KRASJET I HUS: Denne lastebilen kjørte først inn i to biler, så inn i dette huset langs fylkesvei 255 i Follebu nord for Lillehammer. Sjåføren er sendt med luftambulanse til sykehus. Foto: Thea Haukaas NilsenVis mer

- Lastebil kjørte inn i to biler, så inn i bolighus

Huset er ustabilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gudbrandsdalen politidistrikt melder at en lastebil har kjørt inn i to personbiler før det kjørte inn i et bolighus.

- De to personene i personbilene er lettere skadd og er nå fraktet med luftambulanse, sier Ous. Han forteller at sjåføren i lastebilen har sittet fastklemt fram til nå.

- Lastebilsjåføren satt fastklemt, men var ved bevissthet da man fikk ham ut. Han ble sendt til Lillehammer sykehus med ambulanse. Vi har ikke oversikt over skadeomfanget til personen, sier Ous, som forteller at kvinnen som bor i huset var bortreist da ulykken skjedde.

- Det er veldig bra at huset var tomt. Å få en lastebil i huset vil nok opplevdes som et sjokk uansett, sier operasjonsleder Arvid Røste til Dagbladet.

Ulykken skjedde på riksvei 255 på Follebu nord for Lillehammer.

- Nødeater, luftambulanse og bilberging er på stedet. To andre førere lettere skadet og er kjørt til sykehus, opplyser politiet.

En byggmester er tilkalt for å undersøke huset nærmere. Deler av huset bæring er knust og de ønsker ikke fjerne kjøretøyet før huset er sikra.

Lastebilen og dens sjåfør tilhører bakerfirmaet Bakers AS. De har cirka 100 biler på tur rundt om i Sør- og Midt-Norge hver morgen.

- Sjåføren er til røntgen. Han er alvorlig skadd, men vi kjenner ikke omfanget, sier pressetalsmann Ole Nergaard i Bakers til Dagbladet.

Sjåføren var ved bevissthet da han ble hjulpet ut av lastebilen og kunne gjøre rede for seg, opplyser han.

Bakerfirmaet kjenner ikke til hva som forårsaket ulykken.

- Vi har løpende kontakt med sykehuset for å holde oss informert om hans tilstand. Vi har kontakt med sjåførens pårørende og følger opp så best vi kan, sier han.

Han er glad for å høre rapportene om at sjåførene i personbilene kun skal være lettere skadd og at ingen var hjemme i huset som ble truffet.

- Det er svært beklagelig og meget trist at en våre ansatte har havnet i en slik tilstand. Det er trist at det har gått ut over andre, sier han.