SJOKKERT: Synnøve og ektemannen var sjokkerte da de så hva som kjørte foran seg langs på veien i Trøndelag. Video: Privat. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

KJØRINGEN SJOKKERER:

Lastebil lå i motgående kjørefelt i åtte mil

- Fullstendig uakseptabelt!

Det var onsdag ettermiddag at Synnøve Kristine Ramstad og ektemannen satt med hjertet i halsen under kjøreturen. De kom kjørende mellom Høylandet og Kolvereid i Namdalen i Trøndelag da de så en lastebil kjørende foran seg.

- Den lå nesten konsekvent i motgående kjørefelt over en strekning på åtte mil, sier Ramstad til Dagbladet.

Hun anslår at de møtte på rundt 30 biler i løpet av den tiden. I møte med motgående trafikk kjørte lastebilen til høyre, slik at det var mulig å passere, før den posisjonerte seg tilbake mot venstre igjen.

- Det var skremmende! Det er et under at lastebilen ikke kolliderte med andre biler.

Hun sier at to biler klarte å kjøre forbi lastebilen, noe de selv ikke turte å prøve på.

- EKSTRAORDINÆRT: Svenske PostNord frigjorde nylig disse opptakene, som viser to menn som bryter seg inn i en av deres lastebiler, mens den kjører i en fart på 80 km/t. De kaller metodene de brukte for å ta tyvene for like ekstraordinære som innbruddet selv. Video: PostNord Vis mer

Ringte politiet

Ektemannen til Ramstad er selv yrkessjåfør og kjører lastebil. Han reagerte sterkt på kjøremønsteret, og ringte etter hvert til politiet.

Ramstad sier at politiet ikke kunne rykke ut på det tidspunktet, men tok registreringsnummeret.

Kai Magne Rosendal, etterforskningsleder i politiet i Ytre Namdal, sier til Dagbladet at det er opprettet sak.

- Vi har vært i kontakt med sjåfør. Det er ikke gjort noe beslag av førerkort. Det blir en vurdering når påtalemyndigheten har sett på saken.

Han sier videre at hendelsen er godt dokumentert, og viser til videoopptaket som er gjort av Ramstad.

Saken ble oppretta på grunn av mistanke om brudd på Veitrafikklovens § 3:

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

- Fullstendig uakseptabelt

Dagbladet har vist opptaket av kjøreturen til Frode Børstad, avdelingsdirektør for Trafikant og kjøretøy i Statens vegvesen region Midt.

- Jeg får vondt i magen av det jeg ser.

Han sier han er sjokkert over måten kjøringa til lastebilen, og understreker risikoen den utgjør for andre trafikanter.

- Den ligger til venstre før og over bakketopper. Det er fullstendig uakseptabelt, sier han oppgitt.

- Dette er det man ikke vil se på norske veier!

E18: Tirsdag morgen 3. juli kjørte denne personbilen i feil kjørefelt i flere kilometer. Video: Christoffer Ausland. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/politiet--et-lite-mareritt/69987977">https://www.dagbladet.no/nyheter/politiet--et-lite-mareritt/69987977">https://www.dagbladet.no/nyheter/politiet--et-lite-mareritt/69987977 Vis mer Vis mer