Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebil med radioaktivt last av veien

Lastebilen som kjørte av veien i svenske Grängesberg, hadde ingen varselskilter. Men redningsmannskapene fant etsende syre og radioaktivt materiale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lastebilen kjørte av veien utenfor Grängesberg i nærheten av Örebro i dag morges. Bilen har kjørt ut og veltet, men sjåføren er uskadd, skriver Expressen.

Det var sjåføren i bergingsbilen som kom til stedet som varslet politiet. Han oppdaget at ikke alt var som det skulle med lasten i kjøretøyet.

Både etsende syre og seksti kilo med radioaktivt materiale ble funnet, selv om lastebilen ikke hadde noen av varselskiltene eller papirene den skal ha i slike tilfeller.

Det er ukjent hva slags radioaktivt materiale lastebilen fraktet. Det ser ut som om beholderne med materialet er uskadde, men både politi, redningstjeneste og brannvesen på stedet bærer beskyttelsesdrakter. De jobber nå med å fjerne de livsfarlige stoffene.

Hele Norges coronakart