Lastebil med seks travhester krasjet med elg i Vinje – tre personer til sykehus

Viltnemnda søker etter den skadde elgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lastebil med tre personer og seks travhester kolliderte med en elg i Vinje i Telemark like før midnatt. De tre personene er sendt til sykehus.

En kvinne på 29 år fra Skien, en 26-årig kvinne fra Skien og en 64 år gammel mann fra Vestfold var involvert i ulykken, opplyste politiet til NTB natt til søndag. Ambulanse, dyrlege, viltnemnda og brannvesen ble umiddelbart sendt til stedet.

– De tre er kjørt til Telemark sykehus i Skien. Dårlig vær gjør at det ikke er mulig med luftambulanse. De tre vil ankomme sykehuset omkring klokken 3, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Lastebilen kolliderte med en elg og kjørte av veien og veltet. Tilstanden til de tre personene er uavklart. Ifølge Aaltvedt er en av kvinnene er gravid.

Alle seks hestene ble berget ut av dyretransporten etter en lang og vanskelig operasjon ettersom hestene var urolige og bilen lå på siden. Travhestene hadde vært på Bergen travbane lørdag og var på vei mot Telemark og Vestfold.

– Umiddelbart ser det ut til at hestene har kommet heldig fra ulykken. De blir kjørt til Rising dyreklinikk hvor de skal undersøkes, tvitret politiet søndag morgen.

Hesteeierne er varslet, og viltnemnda søker etter den skadde elgen. Politiet fikk melding om ulykken klokken 23.58 lørdag.

(NTB)