Lastebil rullet på fem personer

Den militære lastebilen sto parkert utenfor Villmarksmessen da den plutselig begynte å rulle. Fem mennesker ble truffet av bilen. Én av dem havnet under kjøretøyet. - Et Guds under at det gikk bra, sier messeansvarlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på Hellerudsletta i ettermiddag. Personen som havnet under lastebilen, er brakt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. De fire andre ofrene er sendt til Sentralsykehuset i Akershus, den ene av dem med alvorlige skader.

- Det er et Guds under at det gikk som det gikk, sier messeansvarlig Finn-Erik Bredesen. Han er svært lei seg for ulykken.

- Vi fyller 20 år i dag. Nå har vi avlyst festen, sier han.

Uten sjåfør

Lastebilen tilhører Forsvaret og sto parkert på utsiden av Exporama-hallen der det avholdes en villmarksmesse. Forsvaret deltar på stand på Villmarksmessen.

Det var ingen sjåfør i bilen da den plutselig begynte å trille. Lastebilen skjenet mot høyre ned en liten bakke og rullet 60-70 meter før den rullet utfor en skråning. Det er mye folk i messeområdet, og fem mennesker ble truffet av bilen.

- Bilen tok med seg telt og stands, den traff en vaffel-stand, en kano-stand og en gjeddeburger-stand. Folk rakk ikke å komme seg unna, sier Bredesen.

- Vi vet ikke hvorfor bilen begynte å rulle. Vi undersøker bilen sammen med Biltilsynet, sier vaktsjef Leif Greaker ved Romerrike politidistrikt.

Lastebilen, en Scania P-113, er en såkalt flakbil som blant annet brukes til å kjøre container.

- Ulykken skjedde cirka klokka 15. To sivile er alvorlig skadet, sier major Rune Sørra fra Forsvarets Personell. Sørra er nå på skadestedet.

Soldatene som hadde ansvaret for bilen, kommer fra Befalskolen for feltartilleriet på Haslemoen. De er tatt hånd om av Forsvaret. Senere i dag blir de avhørt av politiet på Lillestrøm.