Lastebil stoppet bildesperado

Stor biljakt i Oslo-området i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet dro fram to spikermatter, men måtte til slutt sette sin lit til en lastebilsjåfør for å få stanset en mann som stakk av fra politikontroll i Oslo natt til mandag.

Utgangspunktet var helt ordinært. Politiet ville stanse en bilist for kontroll. Men han hadde ingen planer om det, og stakk av. Politiet la seg på hjul med blålys og sirener, uten at det hjalp.

Ferden gikk fra stedet hvor kontrollen ble holdt ved Mailundveien på Ring 2 i Oslo og via riksvei 150 til Gjelleråsen. Der fikk Oslo-politiet hjelp fra Romerike politidistrikt til å legge ut en spikermatte. Det hjalp ikke. Mannen kjørte forbi.

- Deretter gikk ferden videre til Hvam hvor en ny spikermattepost ble lagt ut. Der kjørte han over spikermatten og punkterte. Han valgte så å legge seg ut på E6 i sørgående løp, men i motsatt kjøreretning. Da avbrøt vi all forfølgelse, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen personer var i stor fare i forbindelse med forfølgelsen, og det var lite trafikk siden klokken var bare 4.48 da mannen stakk av fra kontroll.

En halvtime senere, etter å ha kjørt nordover i sørgående kjøreretning, nærmet mannen seg en Shell-stasjon på Skedsmokorset. En lastebilsjåfør oppdaget situasjonen og plasserte lastebilen slik at bilisten kjørte inn i den.

- Det oppsto ingen personskade, men det ble store materielle skader, sier Ege.

Bilisten, en 34 år gammel kjenning av politiet, ble tatt med til arresten i Oslo før han senere mandag skulle avhøres.

Spesialenheten for politisaker er orientert om saken.

- Vi ønsker å få fram at ingen tredjepart har vært i livsfare i forfølgelsen. Det har gått veldig bra. Men vi ser veldig alvorlig på at man unndrar seg kontroll på denne måten, sier Ege.

(NTB)