Lastebil veltet over i feil kjørebane på E6

Flere personer sendt til sykehus.

ULYKKE: Politiet i Oslo melder om en alvorlig trafikkulykke på E6. Flere personbiler og en lastebil er involvert. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Politiet i Oslo meldte fredag ettermiddag om en alvorlig trafikkulykke på E6, ved avkjøringen til Karihaugen helt nordøst i byen. Trafikken sto i begge retninger. Like etter klokka 18.30 gikk trafikken fremdeles sakte i begge kjøreretninger på stedet.

- Totalt var en lastebil og tre personbiler involvert, i disse satt det en person i hver. To personer er sendt til Ullevål sykehus, de betegnes som stabile og bevisste. To andre er også sendt til sykehus, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm til Dagbladet.

Ifølge politiet kjørte lastebilen i retning sentrum, kollidert med et annet kjøretøy og havnet over midtdeleren. Der var det saktegående kø, og flere biler ble truffet.

I 18-tida spesifiserte politiet at lastebilen veltet over mot nordgående kjøreretning.

Innsatsleder Kjell Jan Kverne sier til Dagbladet at de foreløpig ikke har noen teori om hva som er årsaken til ulykken. Det skal ha vært fine kjøreforhold på stedet.

INNSATSLEDER: Kjell Jan Kverne i politiet er på ulykkesstedet. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet
INNSATSLEDER: Kjell Jan Kverne i politiet er på ulykkesstedet. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Satt fastklemt

- Ifølge meldingen lå lastebilen oppå en personbil. En person satt fastklemt, men er nå frigjort opplyser Morten Brattli, vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat (OBRE), til Dagbladet klokka 17.55.

OBRE er på stedet med fire biler, i tillegg deltar en bil fra Nedre Romerike brann- og redningsetat.

- Det er omfattende når tunge kjøretøy er involvert, sier vaktkommandøren.

Trafikken sto lenge helt stille i begge retninger. Personene ble fortløpende fraktet bort fra ulykkesstedet.

ALVORLIG: Ulykken skjedde på E6 utenfor Oslo. Foto: 2400-tipser
ALVORLIG: Ulykken skjedde på E6 utenfor Oslo. Foto: 2400-tipser Vis mer

Dårlig framkommelighet

Operasjonslederen legger til at det vil ta lang tid å rydde opp og få trafikken i gang.

Vaktkommandør Brattli retter en takk til samarbeidsvillige bilister som kjørte ut til siden og ga plass til utrykningskjøretøyene.

- Folk kan bli enda flinkere til å legge seg ut til siden og gi plass når de ser at det brått blir kø, som jo er en indikasjon på at noe har skjedd lenger fram, presiserer han.