Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebileierne truer med kjørestopp

Fredag møter lastebileierne finansministeren. Hvis han ikke kan love billigere diesel kan det gå mot full stopp av 10 000 lastebiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er personlig redd for at et kutt på bare femti øre i dieselprisen vil oppfattes som en provokasjon, sier direktør Gunnar Apeland i Norges Lastebileieforbund til Dagbladet.no.

Etter møtet med finansminister Schjøtt-Pedersen fredag morgen vil forbundet bestemme om de er fornøyd, eller om de vil gå til aksjon. Forbundet vil først gå til kjørestopp, men Apeland ser ikke bort i fra at det seinere kan bli blokader.

- Stemninger er sånn at ingen vil slå seg til ro med symbolske aksjoner. Vi ønsker egentlig ikke å aksjonere, vi prøver bare å holde situasjonen under kontroll. Men folk er til de grader så forbanna, sier Apeland.

Apeland sitter med hånda på tenningsnøkkelen til 10 000 lastebiler. Det er noe over halvparten av den veigående transporten i Norge.

- Det vil ikke gå lange tiden før folk merker at vi aksjonerer, sier Apeland, som nå jobber med å få organisert en landsomfattende aksjonsberedskap.

RASLER MED HÅNDBREKKET: Gunnar Apeland i Lastebileierforbundet vil ha dieselen ned i åtte kroner literen.