Lastebiler med sprengstoff på vei til Islamabad

Terrorangrep kan være avverget. Nå skjerpes sikkerheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere terrorangrep kan være avverget i Pakistan etter at tre lastebiler fullastet med sprengstoff er stoppet av politiet på vei til Islamabad fra nabobyen Rawalpindi.

Politikilder antyder overfor det danske nyhetsbyrået Ritzau at bilene var på vei mot utenlandske representasjoner i Islamabad.

Sikkerheten er skjerpet ved flere lands ambassader, deriblant den norske.

Utenriksdepartementet avviser imidlertid at konkrete trusler ligger bak skjerpingen av sikkerheten.

Fredag morgen var det et møte mellom danske diplomater og politiet i Islamabad, som orienterte om funnet av de tre bilene.


Tre biler 
Pakistansk politi opplyser at bilene ble stanset torsdag kveld.

- Vi har stoppet tre kjøretøyer med store mengder sprengstoff fra Dhok Khala Khan-området, sa Rawalpindis politisjef Rao Iqbal. Dhok Khala Khan-området er et boligområde i Rawalpindi, som ligger tett ved Islamabad.

- Sjåførene er pågrepet og vil bli avhørt på hemmelig sted, sa en polititjenestemann.

DREPTE SEKS: En sikkerhetsvakt undersøker området utenfor den danske ambassaden der en bilbombe tok livet av minst seks mennesker. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood/SCANPIX
DREPTE SEKS: En sikkerhetsvakt undersøker området utenfor den danske ambassaden der en bilbombe tok livet av minst seks mennesker. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood/SCANPIX Vis mer

Politiet mener de har avverget flere terroraksjoner ved å ha stoppet bilene og arrestert de tre sjåførene. Ytterligere to personer er pågrepet.


Mer sikkerhet 
Pressevakt i UD, Tor Henrik Andersen, sa til NTB torsdag kveld at en rekke vestlige land har bedt om bedre sikkerhet i byen etter eksplosjonen ved den danske ambassaden.

- Vi er glad for at de har imøtekommet ønsket, sa Andersen og la til at sikkerheten ikke bare er skjerpet rundt ambassadene, men også rundt en rekke andre offentlige bygninger i byen.

Den norsk-pakistanske samfunnsforskeren Atilla Amir Iftikhar som bor i Islamabad, opplyser at sikkerhetsoppbudet ser ut til å være større ved den norske ambassaden enn ved andre lands ambassader i området.

Seks personer ble drept i angrepet mot den danske ambassaden mandag denne uken og 35 personer ble skadd.

(©NTB)

Lastebiler med sprengstoff på vei til Islamabad