Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebilsjåfør blandet seg drinker bak rattet

Dømt til 24 dagers fengsel for fyllekjøring i Hedmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nederlandsk lastebilsjåfør er dømt til 24 dagers fengsel for fyllekjøring i Hedmark. Han innrømmet å ha blandet seg tre-fire drinker - mens han kjørte.

Den 54-årige mannen møtte ikke da saken var oppe for Hedmarken tingrett, men har i politiavhør erkjent alt, skriver Hamar Arbeiderblad.

Det var 10. oktober i år at en kvinnelig bilist fattet mistanke om promillekjøring da hun lå bak lastebilen på E6 gjennom Ringsaker kommune i Hedmark.

Den nederlandske sjåføren krysset midtlinjen flere ganger og var også borti både midtrabatten og autovernet. Han skal også ha falt over ende da han stoppet på Rudshøgda og gikk ut for å undersøke skadene på bilen.

I avhør forklarte nederlenderen at han blandet seg tre-fire drinker med brennevin og blandevann mens han kjørte, samt at han tok et par drinker til da han stoppet på Rudshøgda. I tillegg til fengselsstraffen er mannen ilagt en bot på 10.000 kroner.

(NTB)