Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap

En 63 år gammel lastebilsjåfør er i Oslo tingrett dømt til tre måneders fengsel etter å ha kjørt på en mopedfører på Hasle 2. mai i fjor.

DØDE: En mopedfører i 40-åra omkom i kollisjon med en lastebil på Hasle i Oslo 2. mai i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DØDE: En mopedfører i 40-åra omkom i kollisjon med en lastebil på Hasle i Oslo 2. mai i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Mopedføreren i 40-åra omkom på stedet. Lastebilsjåføren så at det var tre biler i høyre felt, men la ikke merke til mopeden som sto mellom bilene. Da han skiftet felt, traff han mopedisten.

Dommen er i samsvar med aktors påstand, melder Aftenposten.

I tillegg til straffen på 90 dager må sjåføren betale 250 000 kroner i oppreisningserstatning til de etterlatte. Han må også klare seg uten førerkort i tre år.

Lastebilsjåføren hadde montert et såkalt dashbord-kamera inne i førerhuset. Videoen som ble fanget 2. mai i fjor var et sentralt bevis i saken.

«Videoen viser at avdøde står i ro foran bussen med mopeden sin, med en bil mellom ham og bussen, idet tiltalte kjører opp på deres venstre side», heter det i dommen, ifølge avisa.

Sjåføren har hele tida nektet straffskyld og sjåførens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, sier til Aftenposten at dommen blir anket.

- Jeg mener at retten har lagt en altfor streng aktsomhetsnorm til grunn i denne saken. Retten har ikke bare konkludert med at det var uaktsomt, men grovt uaktsomt. Det er en innstramning i forhold til relevant sammenliknbar rettspraksis. Det er dessverre slik at det skjer hendelige uhell i trafikken, og dette var en slik situasjon, sier Ihlebæk til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling