Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap

En 63 år gammel lastebilsjåfør er i Oslo tingrett dømt til tre måneders fengsel etter å ha kjørt på en mopedfører på Hasle 2. mai i fjor.

DØDE: En mopedfører i 40-åra omkom i kollisjon med en lastebil på Hasle i Oslo 2. mai i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DØDE: En mopedfører i 40-åra omkom i kollisjon med en lastebil på Hasle i Oslo 2. mai i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mopedføreren i 40-åra omkom på stedet. Lastebilsjåføren så at det var tre biler i høyre felt, men la ikke merke til mopeden som sto mellom bilene. Da han skiftet felt, traff han mopedisten.

Dommen er i samsvar med aktors påstand, melder Aftenposten.

I tillegg til straffen på 90 dager må sjåføren betale 250 000 kroner i oppreisningserstatning til de etterlatte. Han må også klare seg uten førerkort i tre år.

Lastebilsjåføren hadde montert et såkalt dashbord-kamera inne i førerhuset. Videoen som ble fanget 2. mai i fjor var et sentralt bevis i saken.

«Videoen viser at avdøde står i ro foran bussen med mopeden sin, med en bil mellom ham og bussen, idet tiltalte kjører opp på deres venstre side», heter det i dommen, ifølge avisa.

Sjåføren har hele tida nektet straffskyld og sjåførens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, sier til Aftenposten at dommen blir anket.

- Jeg mener at retten har lagt en altfor streng aktsomhetsnorm til grunn i denne saken. Retten har ikke bare konkludert med at det var uaktsomt, men grovt uaktsomt. Det er en innstramning i forhold til relevant sammenliknbar rettspraksis. Det er dessverre slik at det skjer hendelige uhell i trafikken, og dette var en slik situasjon, sier Ihlebæk til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer