Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebilsjåfør dømt til fengsel for å ha rygget over elleveåring på Nøtterøy

En 39 år gammel mann er dømt til ni måneders ubetinget fengsel for å ha rygget over en elleve år gammel jente. Jenta døde av skadene.

DØDE: En elleve år gammel jente døde da hun ble påkjørt av en lastebil i Brattåsveien på Nøtterøy 15. september i fjor. Nå er lastebilsjåføren dømt til ni måneders ubetinget fengsel. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
DØDE: En elleve år gammel jente døde da hun ble påkjørt av en lastebil i Brattåsveien på Nøtterøy 15. september i fjor. Nå er lastebilsjåføren dømt til ni måneders ubetinget fengsel. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta døde av skadene hun fikk da hun ble påkjørt 15. september i fjor.

Selv om sjåføren hadde 350 meter fri sikt, oppdaget han ikke elleveåringen som kom syklende, skriver Aftenposten. Lastebilen skulle tippe et lass jord på innsiden av gang- og sykkelstien ved Brattås skole da ulykken skjedde.

Tønsberg tingrett fastslår i dommen at til tross for at lastebilen var helt ny og hadde både ryggekamera og ferdskriver, oppdaget ikke sjåføren jenta.

- Problemet i saken er at sjåføren i praksis ikke har benyttet ryggekameraet, og han har dermed ikke forvisset seg om at det ikke kunne oppstå fare eller skade, slik han gjennom kameraet hadde mulighet til, skriver sorenskriver Dag Carlstedt i dommen.

Retten mener 39-åringen var uaktsom helt fra han svingte inn på gang- og sykkelstien til ulykken skjedde etter at han hadde kjørt 53 meter og deretter rygget fem meter.

(NTB)

Hele Norges coronakart