Lastebilsjåfør kjørte på motorveien med 3,5 i promille. Her går det galt

- Han satt og svaiet bak rattet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carsten Peine skjønte raskt at noe var galt, da han søndag kjørte bak en lastebil på E-45 i Danmark sammen med en kompis.

Lastebilen foran dem vinglet voldsomt i veibanen, til fare for andre bilister på veien.

- Plutselig kom lastebilen ut på motorveien ved Padborg, og jeg tenkte med en gang at dette måtte gå galt. Lastebilen kjørte bare i 50 km/t, men vinglet over i alle spor, også i veiskulderen, sier Carsten Peine til danske BT.

Peine varslet politiet og fulgte etter lastebilen, men passet på å holde god avstand.

Mistet all kontroll - Det var ingen som turte å kjøre forbi lastebilen. På et tidspunkt stoppet sjåføren ved en avkjørsel, men idet vi gikk opp mot førerhuset, hvor han satt og svaiet bak rattet, begynte han å kjøre igjen, sier Peine til avisa.

Dermed begynte de to kameratene å filme mens de fulgte bak den vinglende lastebilen. Og etter bare noen minutter får Peine rett i sine antakelser: Det går galt.

Lastebilsjåføren mister fullstendig kontroll over kjøretøyet, som velter på tvers i veibanen. Se video øverst i saken.

Ambulanse og politi kom raskt til stedet, og en promilletest viste at sjåføren, som var fra Litauen, hadde en promille på 3,5. Til alt hell ble verken sjåføren eller andre skadet.

Ble hentet tilbake til arresten Sjåføren ble løslatt, men senere på kvelden fikk politiet melding om at han sjanglet rundt på en bensinstasjon i Padborg.

Da en patrulje ankom stedet oppførte han seg aggressivt overfor politibetjentene, som dermed tok ham inn igjen i arresten for at han kunne sove av seg rusen.

Mandag ble han igjen løslatt, og ifølge BT håper politiet nå at han har reist tilbake til Litauen.