Lastebilsjåfør siktet etter mystisk dødsulykke

Politiet tror lastebilsjåføren kjørte på mannen og stakk av uten å varsle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble funnet en død mann liggende klemt under sin egen bil på strekningen mellom Dal og Jessheim på E6 i Akershus i dag tidlig.

Ulykken var lenge et mysterium, men nå er en lastebilsjåfør siktet i saken, skriver Romerikes Blad (rb.no).

Jourhavende jurist i Romerike politidistrikt, politiadvokat Kåre Kalvå, opplyser til avisa at lastebilsjåføren foreløpig er siktet for brudd på Vegtrafikklovens paragraf 3, om aktsomhet i trafikken.

Politiet mener den pågrepne lastebilsjåføren kjørte på avdøde, og deretter forlot ulykkesstedet uten å varsle, ifølge Romerikes Blad.

– Han er på lensmannskontoret, og vil forhåpentlig bli avhørt i løpet av dagen, opplyser Kalvå.

Politiet vil undersøle mannens lastebil i løpet av dagen.

Bilen ble oppdaget av en politipatrulje klokken 6.10 på strekningen mellom Dal og Jessheim i Akershus.

Søkte med politihunder

- Omstendighetene rundt dødsfallet er veldig spesielle, og vi er usikre på hva som kan ha skjedd, sa operasjonsleder Anders G. Buvarp i Romerike politidistrikt til NTB.

Mannen ble funnet i klem under sin egen bil, som skal ha blitt funnet i grøftekanten langs veien. Det ble satt i gang livreddende forsøk på stedet, men mannens liv sto ikke til å redde.

- Vi jobber ut fra flere teorier. Bilen kan ha rullet rundt og mannen kan ha blitt kastet ut, men sporene på bilen gir ikke noe entydig bilde av det. Andre teorier kan være at mannen er blitt påkjørt av en annen bil, eller at hans egen bil kan ha rullet over ham, men funnene på stedet så langt gir oss ikke noe klart svar, sa Buvarp.

Åstedsgranskere jobber på stedet i morgentimene for å prøve å finne ut hva som har skjedd. Det søkes også med politihunder i området rundt bilen.

- Dette for å sjekke ut om det for eksempel går andre personer som var i bilen rundt i sjokk, sa Buvarp.

Politiet har i morgentimene sendt ut en etterlysning via P4, etter at radiokanalen fikk inn et tips om at en annen bil var sett på stedet. Politiet utelukker ikke at en annen bil har stukket fra stedet.

E6 er inntil videre stengt i begge kjøreretninger.