<strong>FAR OG SØNN OMKOM:</strong> Raymond Svenøy (39) og sønnen Adrian (8), begge fra Eide på Nordmøre, omkom da bilen de satt i kolliderte med hengeren på et vogntog. Kona ble lettere skadd, mens to andre barn på 3 og 11 ble hardt skadd i ulykka. Foto: Steinar Væge
FAR OG SØNN OMKOM: Raymond Svenøy (39) og sønnen Adrian (8), begge fra Eide på Nordmøre, omkom da bilen de satt i kolliderte med hengeren på et vogntog. Kona ble lettere skadd, mens to andre barn på 3 og 11 ble hardt skadd i ulykka. Foto: Steinar Væge Vis mer

Lastebilsjåfør siktet for uaktsomt bildrap

Lastebilsjåfør i 20-årene er siktet for uaktsomt bildrap etter at far og sønn omkom i ulykke på E39 i Vinjefjorden i Sør-Trøndelag den 12. desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dødsulykken skjedde nærmere bestemt ved Haukvika i Hemne på kvelden den 12. desember. Raymond Svenøy (39) og sønnen Adrian (8), begge fra Eide på Nordmøre, omkom. Ektefellen slapp fra det med mindre skader, mens to andre barn på 3 og 11 år slapp ble alvorlig skadet.  

Det er 80 kilometer i timen på ulykkesstedet. Trolig skyldes årsaken til ulykken av sjåføren av vogntoget fikk sleng på hengeren.  

- Jeg kan dessverre ikke kommentere saken fordi den ikke er etterforsket ferdig. Det drives fremdeles på med vitneavhør. Det eneste vi kan bekrefte er at det er tatt ut siktelse mot sjåføren, forteller lensmann Jostein Rindal ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor til Dagbladet.

Han legger til at det mangler rapporter både fra politiets egen kriminaltekniske etterforskning og fra Statens vegvesens egen ulykkesgruppe i Sør-Trøndelag før et bredere bilde av ulykken avtegner seg.  

Sleng Familien på fem var på vei vestover da det smalt i en svak høyresving. Personbilen de kjørte traff hengeren på vogntoget til den siktede sjåføren, som er hjemmehørende i Trondheim. Det var kvinnen som kjørte personbilen.  

Det ble foretatt avhør av sjåføren samme kveld ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor. Hva som er sagt kan ikke lensmann Rindal gå inn på, annet enn at forklaringen for så vidt er klar nok.  

- Er det oppnevnt forsvarer for mannen.

- Nei, men det vil bli gjord. Vi har fått vite at sjåføren for egen del har kontaktet et advokat. Men om det blir vedkommende som får representere er ikke klarlagt, sier Rindal.  

Beslaglagt Politiet har rent rutinemessig beslaglagt sjåførens førerkort, og sjekket blodprøve. Det er ingen mistanke om kjøring i påvirket tilstand.  

Når det gjelder kjøreforholdene på stedet ulykkeskvelden, blir det opplyst at det var normalt glatt for årstiden. Til Sør-Trøndelag blad ble det rett etter ulykken opplyst at det heller ikke var klanderverdige forhold ved vedlikeholdet av veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer