Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap på skolejente (11)

Rygget på og drepte skolejente.

PÅ VEI TIL SKOLEN: Den 11 år gamle jenta var på vei til Brattås skole på Nøtterøy da hun ble påkjørt og døde momentant. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
PÅ VEI TIL SKOLEN: Den 11 år gamle jenta var på vei til Brattås skole på Nøtterøy da hun ble påkjørt og døde momentant. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lastebilsjåfør som i september i fjor rygget på og drepte en 11 år gammel skolejente på Nøtterøy i Vestfold, blir nå tiltalt for uaktsomt drap.

Statsadvokaten tatt ut tiltale mot en lastebilsjåfør i 30-årene for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, samt for brudd på veitrafikkloven, skriver VG.

Det er også nedlagt påstand om erstatning til jentas familie, samt påstand om tap av sjåførens førerrett.

MINNESTED: Det ble lagt ned store mengder blomster og tent lys ved ulykkesstedet. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
MINNESTED: Det ble lagt ned store mengder blomster og tent lys ved ulykkesstedet. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

Ulykken skjedde i september fjor da lastebilen rygget på en 11 år gammel jente på vei til Brattås skole på Nøtterøy. Jenta gikk på en sykkelsti da hun ble påkjørt bare noen få hundre meter fra skolen. Hun døde momentant.

I tiltalen heter det blant annet at sjåføren under ryggingen på gangveien "ikke var tilstrekkelig aktpågivende og varsom idet han ikke forsikret seg om at det ikke befant seg noen bak lastebilen".

Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

Statsadvokat Alf Martin Evensen ønsker ikke å kommentere saken før den går for retten, mens lastebilsjåførens forsvarer bekrefter at hans klient har fått tiltalen forkynt.- Han hadde regnet med at det ville komme en tiltale og var forberedt på at det skulle bli sånn, sier advokat Christian Arnkværn i Norges Lastebileierforbund.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media