Lastebiltyv i kjole og damesko

Klarte ikke å løpe fra politiet på høye hæler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til fredag kom 33-åringen kjørende inn i Lillestrøm sentrum. Han parkerte lastebilen på fortauet før han knuste rutene og brøt seg inn i klesforretningen Ayra.

- Et vitne ringte klokka 01.44 og fortalte at det hadde blitt knust ruter, forteller operasjonsleder Arild Ruud ved Romerike politidistrikt til Romerikes blad.

Ti minutter senere ble den feminint antrukne innbruddsmannen pågrepet av politiet. Iført nystjålne kvinneklær og høyhælte sko mislyktes han i å flykte fra politiet.

Måtte bare ha det

Under avhør skal mannen ha forklart hvilke vinningsmotiver han hadde for innbruddet.

- Han hevder hensikten med innbruddet kun var å skaffe seg det han var iført under pågripelsen, sier politijurist Ellen Ilstad ved Romerike politidistrikt til avisen.

Og hva var det den pågrepne hadde på seg?

- Kvinneklær og høyhælte sko, svarer politiadvokaten til Romerikes blad.

DRØMTE OM NYE HØYDER: Kanskje drømte den 33-årige Follo-mannen om å se ut som kronprinsesse Mette-Marit på høye hæler? Foto: Scanpix
DRØMTE OM NYE HØYDER: Kanskje drømte den 33-årige Follo-mannen om å se ut som kronprinsesse Mette-Marit på høye hæler? Foto: Scanpix Vis mer

Var ruset

Mannen betegnes ikke som en kjenning av politiet. Han var imidlertid åpenbart ruset da han ble innhentet av politiet.

- Han har forklart at han hadde tatt piller og alkohol i forveien, sier Ihlstad.

Den feminint kledde tyven er nå løslatt. Politiet sitter ikke på opplysninger om at Follo-mannen er transvestitt eller om det finnes andre forklaringer på hans akutte behov for dameklær.