STYRTET I BOLIGOMRÅDE:  Minst åtte personer antas omkommet etter at et lastefly styrtet i et boligområde i Karachi i Pakistan.  Foto:  EPA/REHAN KHAN/SCANPIX
STYRTET I BOLIGOMRÅDE: Minst åtte personer antas omkommet etter at et lastefly styrtet i et boligområde i Karachi i Pakistan. Foto: EPA/REHAN KHAN/SCANPIXVis mer

Lastefly styrtet i boligområde i Karachi

Minst åtte skal være omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et lastefly har styrtet i et boligområde i Pakistans største by Karachi. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det skal ha vært åtte ansatte om bord på flyet. Ifølge nettsiden til den pakistanske TV-kanalen Geo er alle omkommet.
Ubekreftede meldinger tyder på at to personer på bakken også er omkommet. Dette skal ha vært bygningsarbeidere som jobbet på stedet.

Ulykken skjedde klokka 1.45 på natta, lokal tid. Øyenvitner beskriver voldsomme, blå, flammer som sto opp mot himmelen ved funnstedet. 
Minst to bygninger er knust etter at flyet gikk ned i nabolaget Dalmai. BBC rapporterer imidlertid at bygningene er under konstruksjon og ikke bebodd. Både det pakistanske flyvåpenet og marinen har boliger i nabolaget, ifølge tjenestemenn og øyenvitner.

Det russiskproduserte flyet av typen Iljusjin IL-76var på vei til Sudan da det krasjet bare to minutter etter avgang fra Karachi-flyplass, opplyser en talsmann for flymyndighetene. Hva slags last flyet inneholdt er ikke kjent.
Et øyenvitne sier til pakistanske Geo News at det var den høyre motoren på flyet som først tok fyr. Da piloten forsøkte å få kontroll over flyet styrtet det i bakken.
Styrten er den andre i Karachi på kort tid. Tidligere denne måneden ble 21 mennesker drept da et lite passasjerfly styrtet, også det rett etter avgang.