Lastefly styrtet i Colombia

Fire bekreftet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire besetningsmedlemmer er bekreftet omkommet etter at et colombiansk transportfly styrtet like etter avgang natt til tirsdag, ifølge landets luftfartsmyndigheter.

Ifølge BNOnews skal det ha vært seks besetningsmedlemmer om bord da flyet krasjet i en åker kun tre minutter etter at det tok av fra Germán Olano Airport øst i Colombia.

Én av bestningsmedlemmene skal ha overlevd. Han behandles på et sykehus i nærheten. Det siste besetningsmedlemmet er så langt ikke gjort rede for, skriver El Tiempo og TeleSUR, ifølge NTB.

Det er uvisst hva som førte til flystyrten, men en video tatt av en bilist viser at flyet flyr i ekstremt lav høyde like før det gikk i bakken.

Flyet var på vei til hovedstaden Bogota da det styrtet. Ulykken skjedde ved 17.15-tiden lokal tid tirsdag. Flyet var av typen Boeing 727 og var i hovedsak lastet med fisk.

Flyulykken er den andre på kort tid i Colombia. Den 28. november omkom 71 personer da et fly som skulle frakte fotballagets Chapecoenses spillere og støtteapparat til Copa Sudamericana-finalen i Colombia styrtet i fjellsiden utenfor byen Medellin.