«BALTIC ACE»: Det er dette skipet som nå har sunket i Nordsjøen. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: AFP PHOTO / ANP / HANS BLOMVLIET
«BALTIC ACE»: Det er dette skipet som nå har sunket i Nordsjøen. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: AFP PHOTO / ANP / HANS BLOMVLIETVis mer

- Lasteskip har sunket etter kollisjon i Nordsjøen

Fire sjøfolk er funnet omkommet og sju er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): 13 av mannskapet ble hentet opp av havet etter ulykken, som skjedde i en travel skipskorridor rundt 100 kilometer sørvest for Rotterdam.

- Vi har innstilt letingen til dagslyset kommer.

Sjansene for å finne de savnede i live er nå små, sier en talsmann for den nederlandske kystvakten, Peter Verburg.

Det var snø i lufta, sterk vind og bølger på opptil 3 meter i området sent onsdag kveld, noe som gjorde letingen svært vanskelig.

Et redningshelikopter med varmesøkende kamera deltok i søket etter overlevende, sammen med fregatter fra den nederlandske marinen.
Mannskapene som ble reddet opp av sjøen var sterkt nedkjølte, men det skal ikke være fare for livet til noen av dem.Et lasteskip tar inn vann og står i fare for å gå ned etter en kollisjon med et annet skip i den nederlandske delen av Nordsjøen, melder det nederlandske nyhetsbyrået ANP.

Forsvarsdepartementet i Nederland skriver i en pressemelding at kollisjonen skjedde rundt 65 kilometer utenfor kysten av Zeeland.

- Det skal ha vært 24 personer om bord, de har forlatt skipet i livbåter, men noen er fremdeles i vannet, skriver forsvarsdepartementet.

Helikoptre jobber nå for å få mannskapet i sikkerhet. To redningsbåter skal også være på vei til ulykkesstedet.

Ifølge den nederlandske avisa Volkskrant skriver at elleve personer er savnet etter ulykken. 13 personer er hentet opp fra vannet eller flåter.

De skadde blir ifølge NOS fløyet til flyplassen i Rotterdam, der ambulanser venter. Fire personer skal ha blitt flydd direkte til sykehus.

«Baltic Ace» skal ha vært på vei fra Belgia til Finland da kollisjonen skjedde.

En talsmann for det nederlandske redningsselskapet sier til NOS at årsaken til kollisjonen trolig var været.

Kollisjonen skjedde klokken 19.15 onsdag kveld.