Lasteskip havnet på land

Lasteskipet «Dart» har grunnstøtt og ligger 20 meter på land i skjærgården i Hyllestad i Sogn. Båten er lastet med boreslam. Høyvann er ikke ventet for klokka 20.00.

KJØRTE PÅ LAND: Det danske lasteskipet «Dart» har gått på land på Grøneskjæret i Hyllestad i Sogn og Fjordane. Skipet er lastet med boreslam og var på veg til Florø. Foto: "Halfdan Grieg"/Redningsselskapet / NTB scanpix
KJØRTE PÅ LAND: Det danske lasteskipet «Dart» har gått på land på Grøneskjæret i Hyllestad i Sogn og Fjordane. Skipet er lastet med boreslam og var på veg til Florø. Foto: "Halfdan Grieg"/Redningsselskapet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsskøyta «Halvdan Grieg» ligger ved havaristen for å overvåke situasjonen. Kystvaktskipet «Tor» er på veg fra Bergen, og ventes å være framme rundt klokka 13.00.

Ombord i lasteskipet skal det være 485 kubikk med tungt boreslam. En stor del av baugen på det 67 meter lange skipet ligger 15 til 20 meter på land.

- Må avvente -Vi har prøvd å trekke det av grunn, men det nyttet ikke. Nå fjærer sjøen og vi må bare ligge å avvente situasjonen. Det er behov for mer sjø under skipet. Vi får flo sjø her klokka 1900 i kveld, sier overstyrmann Bengt Landøy Midtbøen om bord på redningsskøyta «Halvdan Grieg» til Dagbladet.

Han understreker at det ikke er observert tegn til forurensning fra skipet.

Dansk eier - Vi kunne ikke fått bedre vær i en situasjon som dette. Det er stille og sjøen ligger flat, sier Bengt Landøy Midtbøen.

- Det er eieren av skipet, det danske selskapet Soltin, som har ansvar i denne saken. Vi fører tilsyn med at de gjør det som skal gjøres, sier kommunikasjonsdirektør Solveig Moe Frøland i Kystverket.
Politiet på stedet Det kan være fare for at sjøen presser skipet mot stein og fjell og at det kan påføre skader i skroget.

Politiet i Sogn og Fjordane har kommet fram til havaristen og vil nå ta seg ombord i lasteskipet «Dart».

Det skal ikke være noen fare for mannskapet på sju som er om bord i lasteskipet.

VENTER PÅ FLO: Redningsskøyta "Halvdan Grieg" må vente til flo sjø ved 1900 i kveld før de igjen kan forsøke å trekke lasteskipet av land.
Foto: "Halfdan Grieg"/Redningsselskapet / NTB scanpix
VENTER PÅ FLO: Redningsskøyta "Halvdan Grieg" må vente til flo sjø ved 1900 i kveld før de igjen kan forsøke å trekke lasteskipet av land. Foto: "Halfdan Grieg"/Redningsselskapet / NTB scanpix Vis mer