Lasteskip med motorstopp utenfor Jæren - fem personer er evakuert

Slepebåter er på plass ved skipet.

MOTORSTOPP: Redningsaksjon ved Feistein fyr utenfor Klepp. Cargofartøyet Tide Carrier fikk motorstopp rett ved Feistein fyr. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
MOTORSTOPP: Redningsaksjon ved Feistein fyr utenfor Klepp. Cargofartøyet Tide Carrier fikk motorstopp rett ved Feistein fyr. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem av mannskapet om bord i lasteskipet som har fått motorstopp utenfor Jæren, ble evakuert onsdag ettermiddag.

De fem er fløyet til Sola. Det er fortsatt 15 personer om bord i Tide Carrier som ligger på ankrene rundt 100 meter fra land ved Feistein fyr, men har fått sleper om bord. Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte i 16-tiden onsdag at det vurderes å evakuere "ikke essensielt" personell.

Ett av mannskapet er allerede fløyet i land etter å ha fått en bruddskade i foten. Skipet har drevet i sjøen siden onsdag formiddag.

I 18-tiden planla Hovedredningssentralen å sette to slepespesialister om bord for å finne ut om lastebåten kan slepes under forholdene som råder i havområdet.

REDNINGSAKSJON: Redningsaksjon ved Feistein fyr utenfor Klepp. Cargofartøyet Tide Carrier fikk motorstopp rett ved Feistein fyr.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
REDNINGSAKSJON: Redningsaksjon ved Feistein fyr utenfor Klepp. Cargofartøyet Tide Carrier fikk motorstopp rett ved Feistein fyr. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Motorstopp

Redningssentralen fikk først beskjed om problemene til Tide Carrier klokka 10.48 onsdag.

– Da hadde fartøyet motorstopp og lå og drev i sjøen. Så slapp de ankrene, før de fikk start igjen. Deretter ble det motorstopp på ny, opplyser redningsleder Jan Lillebø til Stavanger Aftenblad.

To slepebåter er på stedet og et Sea King redningshelikopter fra basen på Sola. Også redningsskøyta Bergen Kreds og kystvaktskipet Bergen samt ytterligere en slepebåt ble dirigert til fartøyet. En losbåt ankom også for å yte assistanse.

Dårligere vær

Vinden skiftet retning i løpet ettermiddagen og det ble tyngre sjø i området. Siste værmelding for området varsler sterk kuling økende til liten storm i løpet av kvelden.

Tide Carrier er bygget i 1989 og registrert i den afrikanske øystaten Komorene. Skipet er 232 meter langt og er på40.796 tonn dødvekt. Det var på vei til Høylandsbygd.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer