Lasteskip slept til land

Lasteskipet «Dallington» grunnstøtte i Fensfjorden mellom Sogn og Fjordane og Hordaland i går kveld. Fem av 13 om bord ble evakuert, før skipet ble trukket av grunn og slept til kai i Mongstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det 138 meter lange britisk-registrerte lasteskipet «Dallington» gikk på grunn ni nautiske mil nordvest for Mongstad i Fensfjorden i Hordaland. Skipet traff bunn klokka 21.30, etter å ha vært i drift i omkring en time.

- Lasteskipet ble slept i land, og lagt til kai i Mongstad ved 3-tida i natt, sa redningsleder Tor Øyvind Moss ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no tidlig torsdag morgen.

Ingen skadd

Ingen personer ble skadd under grunnstøtingen.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge trakk tidligere skipet av grunn og fem av mannskapet er reddet i land.

- Fem av de 13 om bord er løftet av havaristen med helikopter, sa pressesjef Anders Bang-Andersen på Hovedredningssentralen i går kveld.

- Været har vært rimelig greit. Det har blåst en del, og et par meters bølger har det vært, men det har ikke vært vanskelige værforhold, sa Andersen.

I drift

Kokken om bord, Brian Standbury, forteller til NRK at skipet var i drift i omtrent en time før de grunnstøtte.

- Det var virkelig dramatisk. Evakueringen var veldig effektiv. Vi ble hentet med helikopter, forteller han.

Omkring midnatt var bare fem av mannskapet fraktet i land. De øvrige åtte var fortsatt ombord for å sjekke om det er skader på skipet.

Skipet seilte med ballast og var på vei til Narvik for å hente last.

Flere andre fartøyer og tre helikoptre bisto i redningsaksjonen.