Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastet ned musikk - fikk sparken

Etter 30 år i bedriften ble IT-medarbeideren oppsagt uten advarsel etter å ha lastet ned musikk fra nettet på jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i desember i fjor at bedriften Raufoss Service oppdaget at en medarbeider hadde brukt to PC'er på kontoret sitt til å laste ned en stor mengde MP3-filer. Mannen ble avskjediget på grått papir, og fikk ikke noen form for advarsel først. Hedmark herredsrett har nå gitt Raufoss Service AS medhold i retten til å si opp IT-medarbeideren i 50-årene fra Vestre Toten, skriver Aftenposten Interaktiv.

Konserndirektør Bjørn Myhre synes ikke bedriften har overreagert.

- Vi gir ikke noen sparken fordi de leser Dagbladet :på nettet mens de spiser nistepakka si. Men vi har i flere år hatt et regelverk som klart sier at slikt skal ikke foregå på jobben, og denne saken hadde et slikt omfang at vi fant det riktig å gå til oppsigelse, sier han til Dagbladet.no.

Medarbeideren hadde i flere måneder hatt et eget søkeprogram gående kontinuerlig som hentet ned musikk han var på jakt etter. På arbeidsstasjonen hans ble det funnet 1500 MP3-filer, i retten innrømmet han selv å ha lastet ned 600.

Raufoss Serice vil nå nok en gang informere ansatte om regelverket, men vil ikke sette i gang søk på de ansattes PCer.

bjorn.k.bore@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media