Late lærere og flittige jurister

Kanskje fortjener advokater den fete lønna? Iallfall bruker jusstudenter i Bergen nesten dobbelt så mange timer i uka på studiene som førskolelærerstudenter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jusstudentene troner sliterlista til norske studenter. Hver uke går 37 timer med til studiene. I den late enden av skalaen ligger førskolelærer- og sosionomstudenter. De lukker bøkene etter 26 timer, skriver Aftenposten.

En undersøkelse som omfatter 21 studier ved universiteter og høyskoler avdekker store forskjeller i skoleinnsats. De flittige er jurister, fysioterapeuter, ingeniører, datafolk og mattestudenter. Om de har et mer spennende liv utenom studiene sier undersøkelsen ingenting om, men pedagoger, journalistspirer og sosiologistudenter bruker adskillig mindre tid på å tilegne seg kunnskap fra skolen.

Jusstudenten sitter 9 timer på skolebenken, men supplerer med 28 timer med egenstudier. I tillegg jobber hun fem timer i uka for å spe på studielånet.

Flittig-lista:

Jus i Bergen: 40 timer, Øk.adm. i Bodø: 38, Siv.øk. i Bergen: 38, Dataingeniør i Narvik: 37, Matematikk i Trondheim: 36, Jus i Tromsø: 36, Jus i Oslo: 35, Informatikk i Trondheim: 35.

Latmanns-lista:

Førskolelærer i Oslo: 22 timer, Statsvitenskap i Molde: 22, Pedagogikk i Lillehammer: 22, Førskolelærer i Halden: 24, Sosiologi i Bergen: 24, Norsk i Stavanger: 24, Førskolelærer på Stord: 24, Førskolelærer i Agder: 24, Sosionom i Lillehammer: 24, Lærer i Trondheim: 25, Ingeniør i Levanger: 25, Sosionom i Bodø: 25, Sosiologi i Trondheim: 25, Lærer i Nesna: 25.