Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Late lærerstudenter skulker og stryker

Sjokktall fra Høgskolen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved Høgskolen i Oslo (HiO) bruker hver femte lærerstudent mindre enn 20 timer i uka på studiene. Kommende lærere skulker forelesninger og jobber for lite.

Nå er det like før høyskolen slår alarm, skriver Aftenposten. For selv om det er mange dyktige lærerstudenter ved høyskolesenteret i Pilestredet, er det tvilsomt om alle har tilegnet seg nødvendig kompetanse under sin lærerutdanning, mener professor Anders Breidlid og førsteamanuensis Clas Jostein Claussen.

Begge har vært vitne til halvtomme auditorier i lang tid og konstaterer at mange lærerstudenter i praksis er deltidsstudenter. I et debattinnlegg i tirsdagens Aftenposten foreslår de to at man gjeninnfører heltids lærerutdanning før man begynner å diskutere en utvidelse av lærerutdannelsen fra fire til fem år.

I gjennomsnitt bruker lærerstudentene ved HiO 24 timer i uken til studieaktiviteter. Sammenlignet med 40-timersuke tilsvarer dermed lærerstudentenes gjennomsnittlige studietid en stillingsbrøk på 60 prosent.

(NTB)

Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media