Later som de er journalister og forfølger toppolitikere

Konspirasjonsteoretikere vil avsløre skyggeregjeringer og bevisst forgiftning av befolkningen. Politiet er bekymret.

HILSTE PÅ STATSMINISTEREN: En av konspirasjonsteoretikerne skal ved en anledning ha håndhilst på statsminister Jens Stoltenberg. Journalistene på dette bildet er imidlertid fra VG og NTB.  Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
HILSTE PÅ STATSMINISTEREN: En av konspirasjonsteoretikerne skal ved en anledning ha håndhilst på statsminister Jens Stoltenberg. Journalistene på dette bildet er imidlertid fra VG og NTB. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet er bekymret over en gruppe konspirasjonsteoretikere, som ved flere anledninger har oppnådd kontakt med sentrale norske samfunnstopper.

Skyggeregjeringer, utenomjordiske farkoster, mektige jødenettverk, tankekontroll og giftspredning fra svarte fly, er noen av temaene disse personene forfekter.

- Dette er snakk om et veldig lite miljø, med kun en håndfull personer som er aktive, men noen av disse har helt åpent lagt ut voldsretorikk på nettet, som spesielt har gått på å utøve vold mot navngitte politikere. Det gjør politiet bekymret, sier politioverbetjent ved Oslo politidistrikt, Vegar Martinsen, til Dagbladet.

«Journalister» - Det har ikke skjedd noe alvorlig, og vi kan ikke påstå at disse menneskene ønsker å utøve vold, men vi er bekymret for retorikken, sier han.

Aktivistene later ofte som at de er journalister, og har klart å oppnå direkte kontakt med blant andre statsminister Jens Stoltenberg, Thorvald Stoltenberg og helseminister Jonas Gahr Støre. Sistnevnte ble stuntintervjuet på Egertorget før han fattet mistanke og gikk, ifølge politiet. Støre ønsker ikke å kommentere spørsmål knyttet til sin egen sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer