Latin-Amerikagruppene kritiserer konferanse

Mener flere inviterte til Oslo Freedom Forum selv er skyld i grove brudd på menneskerettighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«LAG er bekymret og forundret over gjestelisten til Oslo Freedom Forum. I år som i fjor kommer gjester som er kritisert i sine hjemland og internasjonalt for å ha begått grove menneskerettighetsbrudd», sier styreleder i Latin-Amerikagruppene, Susanne Normann, i en pressemelding.

LAG tar først og fremst for seg tre av de latinamerikanske gjestene til konferansen i Oslo neste uke, nemlig de tidligere presidentene Belisario Betancur fra Colombia og Vicente Fox fra Mexico, samt den argentinske advokaten Victoria Villarruel.

Betancur var president i Colombia på 80-tallet mens borgerkrig og krig mot narkotikakartellene foregikk for fullt. Han innledet fredsforhandlingene med geriljaen, men ifølge LAG ble en general i forrige uke dømt til 35 års fengsel for sin rolle i en massakre i 1985, som Betancur angivelig ga ordre til.

Fox ble i 2000 valgt til den første presidenten fra et opposisjonsparti etter at partiet PRI hadde styrt Mexico i 70 år. LAG hevder at han var ansvarlig for en rekke overgrep mot menneskerettighetene i de seks årene han styrte.

De antyder også at han var ansvarlig for voldsspiralen som har utviklet seg med krigen mot narkotikakartellene, og viser til kritikere som sier hans parti PAN favoriserte et av de brutale kartellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer