Låtsnekker\'n lurt av håndverkere

Useriøse håndverkere kostet Arne Bendiksen 100 000 kroner. Nå advarer han andre mot å gå i samme fella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det viktigste er at andre blir advart. Jeg prøvde å sjekke, snakket med referanser og mente jeg gjorde gode nok undersøkelser. Nå viser det seg at jobben må gjøres helt på nytt. Det vil koste omtrent 100 000 kroner, sier den kjente musikeren og plateprodusenten, som runder åtti neste år.

Bare juks

De britiske håndverkerne som fikk i oppdrag å steinlegge Bendiksens gårdsplass foran villaen i Asker, forsvant før jobben var ferdig.

Og «varmekablene» de skulle legge, viste seg å være en skjøteledning de fant i Bendiksens garasje!

-  Vi ville gjerne ha brulegning i innkjørselen i stedet for asfalt. Min kone er fra Stavanger, og jeg er jo født på brustein i Bergen! Vi klarer ikke å måke selv, derfor er vi avhengige av varmekabler, forteller Bendiksen til Dagbladet.

Da britene tilbød seg å gjøre jobben 30 prosent billigere enn normal pris, slo Bendiksen til.

-  Jeg ba dem om å vise til andre jobber de hadde gjort, og de tok meg med til sted i nærheten. Arbeidet var pent gjort, og eieren var fornøyd. Avtalen var at jeg ikke skulle betale noe før jobben var ferdig. De avslo å skrive kontrakt på grunn av språkproblemer, og mente det fikk være nok med et «handshake».

Forlangte penger

Da asfalten og de gamle varmekablene var brutt opp, og gårdsplassen ikke var til å bruke, forlangte de likevel penger av Bendiksen for å få jobben ferdig. Han så ingen annen utvei enn å betale.

Forleden dag forsvant arbeidslaget, uten å ha gjort jobben helt ferdig.

-  Da jeg fikk en fagmann til å se på det, oppdaget han fort at asfalten bak ved garasjen kunne rulles opp som et teppe. Under fant han enden av strømkabelen. Den viste seg å være en skjøteledning fra min egen garasje. «Varmeteppet» var en vanlig kunststoffduk. Hadde de gjort seg helt ferdige, ville jeg ikke oppdaget kjeltringstreken før det ble koplet strøm til, forteller Arne Bendiksen.

Politianmeldt

Arbeidslaget har i tillegg ødelagt trillebåra hans og fjernet diverse redskap fra garasjen. Derfor har Bendiksen politianmeldt saken.

-  Jeg er glad for at politiet nå vil ta affære. Disse menneskene spekulerer i at folk ikke kan klage på arbeidet. Men her var det i tillegg lovbrudd, sier han, og har følgende råd til andre huseiere:

-  Sørg for å ha skriftlig avtale. Ikke la deg presse til å betale før jobben er ferdig. Skaff deg tilstrekkelig informasjon om firmaet, og sjekk arbeid som er gjort andre steder!

Bendiksen får ikke tak i britene. Mobilnummeret står ikke på noe navn, og firmaets postadresse er en postboks registrert på en viss «Mr. Cash».

OI, OI, OI SÅ GLAD HAN SKAL BLI: ... når denne plassen her får litt varme i. - Jobben er for så vidt pent gjort, sier Arne Bendiksen. Hvis arbeidslaget hadde gjort seg helt ferdig, ville det trolig tatt tid før han oppdaget at varmekablene ikke eksisterte. Nå må alt gjøres på nytt.
LYKKEN ER: ... en ekte kabel. - Dette er strømforsyningen til «varmekablene» i gårdsplassen. Jeg gjenkjente den som en skjøteledning som har hengt på veggen i garasjen, forteller en oppgitt Arne Bendiksen.