Latte vs. rifle

Det er ikke Irak som skaper dype skiller i amerikansk politikk. I Representantenes hus har begge partier valgt sterkt ideologiske ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun er distingvert, har rød drakt og perlekjede, den 62 år gamle fembarnsmoren Nancy Pelosi fra California, nyvalgt leder for demokratene i Representantenes hus. En ulv i fåreklær, ifølge hennes politiske motstandere. Republikanerne omtaler henne som en rabiat raddisdame, helt i utakt med det gjennomsnittlige USA. Hun blir beskrevet som en typisk representant for Californias caffh latte-drikkere, verdinihilister og urliberalere - uten snøring på forsvar og sikkerhetspolitikk.

På den annen side blir hennes motpart, lederen for republikanerne i Representantenes hus, den 55 år gamle skadedyrutrydderen Tom DeLay fra Texas, like fortegnet. Han er riktignok konservativ, en støttespiller for våpenorganisasjonen The National Rifle Organization og sterk motstander av abort. Men fra demokratisk side framstår DeLay - med tilnavnet «Hammeren» - som en reaksjonær redneck med sørstatsflagget på bakruta og rifla stikkende ut av bilvinduet.

Karikaturene håper begge partiene skal gagne dem selv. Demokrater og republikanere til like er begeistret over at motparten har valgt en sterkt ideologisk leder. Nå når landet er på randen av en krig mot Irak, går ikke skillelinjene langs krig eller ikke, men etter gode gamle stereotypier av typen republikaner versus demokrat, latte vs. rifle om man vil. Begge parter er like forventningsfulle til at motstanderens egentlige jeg skal avsløres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer