Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Latterlig at du har en mørkhuda fyr i dress for å representere Frp

Per Sandberg i rasismekrangel. Se videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg havnet i en heftig innvandringsdebatt med artisten Kevin Ndungu.

Sittende på ei steintrapp ved kirken i Pollen viste DJ-en fra Trondheim tommelen ned da Sandberg og hans kommunikasjonsrådgiver André Kolve passerte i gågata i Arendal.

- At du har en mørkhuda fyr i en dress som du går sammen med for å representere Frp  ... jeg synes det er latterlig, sa Kevin Ndungu.

 -Du er jo full av fordommer, svarer Per Sandberg.

- Tror du jeg hadde giddet å jobbe for Per hvis han hadde vært rasist, supplerer André Kolve.  

Slik forklarte Kevin Ndungu hvorfor han har så liten sans for Fremskrittspartiet:

- Lærer seg norsk - sender dem ut -Familier med små barn, som har lært seg norsk, blir sendt ut av landet. Det er det dere står for, sier han.

- Ikke med vår politikk, det er de andre partienes politikk, det er de som har styrt i alle disse årene, sier Per Sandberg. Du kan ikke gi oss ansvaret for det! Hvis de hadde gjort de riktige vedtakene i 2001, så hadde ikke denne situasjonen oppstått, svarer Frp-veteranen.

- Nei, da hadde det vært mye mindre utlendinger her da, repliserer Ndungu.

Point proven Og får medhold av Per Sandberg:

- Det er nok korrekt, det er helt riktig, sier Frp-nestlederen.  

- Da er point proven, trenger jeg å si noe mer, kommenterer Kevin Ndungu og trekker på skuldrene.  

Både Per Sandberg og André Kolve reagerer sterkt på fokuset på rådgiverens hudfarge.

-Jeg synes det er spesielt når folk nærmest tror at jeg ikke har noen meninger, men er blitt valgt ut til å gå sammen med Per, at jeg er en figur som er der for å vise at ting ikke er sånn som veldig mange tror, sier André Kolve.

Skjønner godt Per Sandberg har forståelse for reaksjonen fra Ndungu.

-Det er ikke så rart. Journalister og politiske motstandere har holdt på i mer enn 30 år å påstå at Fremskrittspartiet er fremmedfiendtlige, at vi har dårlig menneskesyn, at vi hater innvandrere. Når dette er blitt banket inn i 30 år, skjønner jeg godt at ungdommen går rundt og tror det, sier Per Sandberg etter konfrontasjonen under valgkampåpningen i Arendal i går.

 KONFRONTASJON:  Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg ble konfrontert om hudfargen til sin rådgiver André Kolve av artisten Kevin Ndungu i gågata i Arendal. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
KONFRONTASJON: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg ble konfrontert om hudfargen til sin rådgiver André Kolve av artisten Kevin Ndungu i gågata i Arendal. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media