Latterlig sjarmerende

Med lodden sjarm og spretne poter fløy labbetuss-kopien Frisbee rett til topps under kåringen av årets morsomste hund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKJETTEN (Dagbladet): Det var litt av et hundeliv på Exporama Senteret utenfor Oslo i går ettermiddag. Årets morsomste hund skulle kåres, og det myldret av PR-kåte pelsdotter som bjeffet om oppmerksomhet.

Men skatere, lampeslukkere, fotballsparkere og andre avanserte triksere, måtte til slutt gi tapt for storsjarmøren Frisbee.

Sjarmerte dommerne

Den halvannet år gamle bearded collien fra Brøttum ved Lillehammer levde opp til navnet og fløy rett inn til seier. Frisbees sceneshow besto stort sett i å hoppe rundt og slenge på pelsen, skjønt innimellom sprang han ut og sjekket noen av de lodne damene som satt «ringside». Det var mer enn nok for dommerne.

-  Han er en hund alle får lyst til å klemme. Han fikk oss til å smile og kan selge hva det skal være. Denne hunden gjorde oss rett og slett hoppende glade, sa TV 2-dyrlege og jurymedlem, Monica Heggelund om moroklumpen.

Lykkelige hunder

Mamma Carina Iversen (23) var mektig stolt av labbetuss-kopien sin.

-  Å hoppe er stort sett det eneste trikset han kan, men han flyter på sjarmen som alltid, sier Iversen.

MORSOMST: Bearded collien Frisbee (1 1/2) hadde ikke så mange triks på lur, men han hoppet og fløy alt han kunne sammen med mamma Carina Iversen. Freestyle-dansingen hans var mer enn nok for å sikre tittelen Årets morsomste hund. Foto: Adrian Øhrn Johansen
MORSOMST: Bearded collien Frisbee (1 1/2) hadde ikke så mange triks på lur, men han hoppet og fløy alt han kunne sammen med mamma Carina Iversen. Freestyle-dansingen hans var mer enn nok for å sikre tittelen Årets morsomste hund. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Egentlig hadde ikke Frisbee sikret seg finaleplass en gang. Det var nemlig familien Iversens boarder collie Tinka som var på audition lørdag. Men så hadde en av dommerne sett Frisbee i messehallen og anbefalt Carina å gi ham en plass blant finalistene i stedet.

-  Jeg er litt overrasket over at han vant med tanke på hvor lite han kan og hvor mye de andre kunne. Han kan stort sett bare å være deilig, smiler Iversen. Men det var slett ingen missekonkurranse som gikk av stabelen på messa, som trakk over 5000 hundeelskere fra hele landet til Skjetten i helga. Utseende og størrelse var underordnet totalpakken: En lykkelig hund i godt samspill med eier.

HATTESNAPPER: Ponny (4) trives med å snappe hatten til matmor Gitte.
MINST:Sintra (9 md.) var både minst og yngst, men den lille chihuahuaen danket ut de fleste og sikret seg «sølvet».
GIZMO: Dommerne mente at Pomeranian-skøyeren Gizmo (4) var den mest sjarmerende av alle finalistene.
SKATEBOARD: Jeppe (3) er ikke helt som andre hunder. Han står på skateboard.
KOSEHUNDER: Boarder collien Chili (6) er en skikkelig kosehund og liker å klemme venninnen Quela (9).