Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Latterliggjør folkesamlingen i Paris etter terrorangrepet, med 11. september og de drepte tegnerne i bakgrunnen

Samtidig truer al-Qaida med nye angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Frankrike tilhører satans parti, sier en al-Qaida-leder og truer med han kaller flere tragedier og terror i Frankrike, en uke etter angrepene i Paris.

Onsdag formiddag ble det kjent at terrorgruppa i Jemen tar på seg ansvaret for terrorangrepene mot Charlie Hebdo og mot en koscher-butikk i Paris.

SAMLET SEG: Terroristene ler av at folk samlet seg i gatene - som her på Republikkplassen i Paris - for å være sammen etter terrorangrepene de sto bak. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SAMLET SEG: Terroristene ler av at folk samlet seg i gatene - som her på Republikkplassen i Paris - for å være sammen etter terrorangrepene de sto bak. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Til sammen 17 mennesker ble drept.

11,45 minutter I en video på elleve minutter og 45 sekunder glorifiserer terrorgruppa det som skjedde, og «gratulerer den islamske nasjonen» etter det de kaller Battle of Paris. 

Se videoen i denne saken. 

INNRØMMER: Al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri beordret angrepene i Paris. Foto: AP/Al-Qaida/SITE/APTN/TT/NTB Scanpix
INNRØMMER: Al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri beordret angrepene i Paris. Foto: AP/Al-Qaida/SITE/APTN/TT/NTB Scanpix Vis mer

- Gratulerer til dere, den islamske nasjon, for denne hevnen som har lindret smerten vår, sier Nasser Ben Ali al-Anassi, en av al-Qaidas ledere i Jemen. 
 
- Takk til dere for disse modige mennene som tørket støvet av skammen og tente en fakkel av herlighet i mørket av nederlag og pine.

Latterliggjør  I bakgrunnen ruller videoer av angrepet mot Charlie Hebdos redaksjon på en TV-skjerm, og bilder av de drepte vises. Videoer fra da 1,3 millioner mennesker møttes for å sørge og hedre de døde i Paris' gater, vises også.

- Se hvordan de samlet seg, marsjerte og støttet hverandre: de styrket svakheten og sårene sine. Sårene har ikke grodd, og det vil de ikke - hverken i Paris, New York, Washington, London, Spania eller i Palestina, sier han og viser til tidligere terrorangrep. 

På skjermen vises også angrepet på Twin Towers i New York 11. september 2001, der 2993 mennesker ble drept. 

- Se på det. Frankrike har delt alle USAs kriminelle handlinger, sier al-Anassi i videoen. 

Da al-Qaidas Jemen-fløy tok på seg skylda i dag, sa de at terrorangrepene i Paris var iverksatt av Ayman al-Zawahri, Osama bin Ladens etterfølger.  

- To islamske helter - Operasjonen ble utført av to islamske helter, brødrene Chérif og Saïd Kouachi. Med velsignelse fra Allah, sammenfalt brødrenes aksjon med den til Amedy Coulibaly. Vi ber om at Allah tar imot dem blant sine martyrer, sier al-Anassi i videoen over. 

Amedy Coulibaly holdt flere gisler fanget i en jødisk butikk samtidig som Kouachi-brødrene forskanset seg med et gissel på et trykkeri noen mil lenger nordøst. Alle de tre ble drept da politiet gikk til aksjon.

Coulibaly hadde da drept fire menn, og Koachi-brødene drepte tolv mennesker to dager tidligere. 

Over de elleve minuttene snakker al-Qaida-lederen om hvordan det hele var et hevnangrep på den vestlige verdens harselering med profeten Muhammed. Han sier terrorgruppa vil fortsette å angripe så lenge harseleringen fortsetter. 
  
LES OGSÅ: Hamas fordømmer Charlie Hebdo-angrep.

LES OGSÅ: - Hvilken rett har vi til å krenke muslimene på denne måten?

- SE HVORDAN: «Se hvordan de samlet seg», sier lederen i videoen  mens det ruller bilder fra folkemarsjen i Paris i bakgrunnen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- SE HVORDAN: «Se hvordan de samlet seg», sier lederen i videoen mens det ruller bilder fra folkemarsjen i Paris i bakgrunnen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media