Latterliggjøres etter navnevalg

Flere kollegaer latterliggjorde ei nybakt mor i møte med tvillingguttene hennes. Det var spesielt en ting som fikk kritikken til å hagle.

SAMME NAVN: Mora latterliggjøres for navnevalget på de nyfødte tvillingene. Illustrasjonsfoto: Vad-Len / Shutterstock / NTB
SAMME NAVN: Mora latterliggjøres for navnevalget på de nyfødte tvillingene. Illustrasjonsfoto: Vad-Len / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Flere synes det kan være utfordrende å navngi nyfødte babyer. I et hav av muligheter, er det fort gjort å famle i blinde. Spesielt dersom man har forelsket seg i ett spesielt navn.

En britisk kvinne fødte nylig tvillinggutter. Ettersom hun trolig hadde vondt for å bare gi den ene favorittnavnet, tok hun et utradisjonelt valg.

De to nyfødte guttene ble nemlig hetende det samme. Det fikk kollegaer av kvinnen til å reagere, ifølge britiske Indy100.

Gjort til narr

Til tross for at tvillingguttene bærer det samme navnet, er stavemåten ulik. Den ene heter «Sean», og den andre «Seen». Likevel uttales de begge som «Shawn».

Og det blir ikke mindre forvirring ettersom familiens etternavn også er «Sean». Guttene skal heller ikke ha fått mellomnavn.

Foreldreparet hadde over lengre tid forsøkt å få barn, og derfor ville en kollega gjøre ekstra stas på dem etter fødselen. Hun inviterte kvinnen til å ta med seg tvillingene på arbeidsplassen.

Det som skulle bli et hyggelig møte, ble brått noe helt annet etter at kvinnen avslørte guttenes navn.

En kollega forteller at flere kalte det «idioti», braste ut i latter eller vendte henne en kald skulder. Likevel var det flere som i etterkant av hendelsen beklaget uttalelsene sine til foreldreparet.

SPERM: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl tok med «Bloggerne» på fertilitetsklinikken for å sjekke spermen til Aleksander. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Søkte støtte

Det medførte til at kollegaen av den nybakte moren oppsøkte offentligheten. I et innlegg publisert på et britisk forum, ville kollegaen ha utenforstående til å si sin mening om saken. Dette i frykt for at kritikken fra arbeidsplassen hadde vært for hard.

Publiseringen skulle vise seg å bli en ny runde med haglende kritikk.

- Det å gi matchende navn er sannsynligvis det verste du kan gjøre mot en person. Ikke er det bare forvirrende, men det vil hindre tvillingene fra å utvikle egne identiteter, skriver en som selv er tvilling, i kommentarfeltet.

Flere liknende uttalelser skal ha rent inn. En annen mener den nybakte moren legger opp til at guttene hennes skal bli utsatt for vitser og ufine kommentarer. Sistnevnte legger til at kvinnen, etter en god natt søvn, bør vurdere å gi tvillingene nye navn.

I tillegg sammenlikner en annen kvinnens utradisjonelle navnevalg med tåpeligheter som å kalle tvillinger for «Harry» og «Potter». Vedkommende mener det er det mest idiotiske hun har hørt.

Ingen skam å snu

Innlegget fikk mye oppmerksomhet og ble etter hvert kjent for tvillingenes far.

Ifølge det britiske forumet skal tvillingens foreldre ha fått seg en god latter.

De sa seg enige i at navneprosessen ikke var ideell, og mente vurderingsevnen kunne ha vært preget av den overveldende prosessen med å ha to nyfødte.

Per nå er foreldrene inne på tanken om å revurdere navnene, og dermed nytt navn for «Seen». De skal imidlertid fortsatt være fast bestemt på å beholde «Sean Sean».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer