Latterliggjøres etter Oslo øst-video

I en Twitter-video hevder høyrepopulisten Katie Hopkins at politiet har begynt å patruljere mindre på Oslo øst, og at innvandrergjenger er i ferd med å ta over. Nå får hun motbør fra kjendiser og lokalpolitikere i hovedstaden.

REAKSJONER: Flere nordmenn reagerer på Katie Hopkins uttalelser om forskjeller mellom Oslos øst- og vestkant. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag publiserte den britiske mediepersonligheten og høyrepopulisten Katie Hopkins en video fra Grønland i Oslo. Videoen har fått flere nordmenn til å reagere, blant andre kjendisene Kasper Wikestad, Aleksander Schau og Eivind Trædal (MDG).

Hopkins er internasjonalt kjent for sine omstridte ytringer, men blir av utenlandske medier ofte omtalt som et «profesjonelt troll»:

I 2015 sammenliknet hun flyktninger på vei til Europa med kakerlakker i britiske The Sun. Samme år kom hun med slengbemerkninger om popstjerna Kelly Clarksons kroppsvekt. Mens i 2018 ble Hopkins anholdt i Sør-Afrika etter anklager om hatefulle ytringer, ifølge The Guardian.

Oslo-besøk

Onsdag var hun på besøk i Norge for å promotere en dokumentarfilm på Oslo Militære Samfund i forbindelse med et seminar i regi av den omstridte nettsida Document.no.

I løpet av oppholdet har hun reist til moskeen i Åkerbergveien på Grønland ved Oslo sentrum, for å demonstrere økte forskjeller mellom Oslos vest- og østkant.

Hopkins introduserer videoen med å skrive at «Norge liker å forestille seg at de er et eksempel på toleranse. Sannheten er at her på østkanten er det få nordmenn å se. Segregeringen er godt på vei».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer