Donald Trump

Latterliggjøres etter tale

Den tidligere presidenten dro plutselig fram en pikant påstand fra en gammel spionrapport.

TALE: Tidligere president Donald Trump, her avbildet under en tale i en annen anledning. Bildet er tatt i sommer. Foto: REUTERS/Jonathan Drake / NTB
TALE: Tidligere president Donald Trump, her avbildet under en tale i en annen anledning. Bildet er tatt i sommer. Foto: REUTERS/Jonathan Drake / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere president Donald Trump talte på en NRSC-konferanse (Den nasjonale republikanske senatorkomiteen) i Palm Beach torsdag. Spesielt ett utsagt latterliggjøres nå på internett.

Angivelig helt uoppfordret trakk han fram en gammel påstand fra en omstridt rapport skrevet av en tidligere MI6-agent.

- Jeg liker ikke «golden showers», sa han donorer, lobbyister og senatorer i publikum.

Det skriver The Washington Post, som har fått tilgang til et opptak av talen.

Han viste angivelig også til at hans kone, Melania Trump, skal ha sagt at hun ikke trodde på dette ryktet.

ANKLAGER PUTIN: I den nye boka «I´ll take your questions now» anklager Trump-rådgivere Putin for valg av tolk. Video: AP DV. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Spionrapport

Trump latterliggjøres for uttalelsen på nett, skriver Huffington Post, som viser til en haug med Twitter-meldinger hvor det vitses om uttalelsen.

Det var spionrapporten laget av Christopher Steele som for noen år siden la grobunn for noen av de mest ekstreme anklagene mot Trump, som at han for eksempel betalte prostituerte for å tisse på en seng på et hotellrom i Moskva som tidligere var blitt brukt av Barack Obama.

Steeles rapport handlet om Trumps angivelige bånd til Russland, og ble i januar 2017 offentliggjort av nettstedet Buzzfeed.

Steele og selskapet han jobbet for ble leid inn av Clinton-kampanjen for å granske deres politiske motstander som ledd i valgkampen.

COMEBACK: USAs tidligere president Donald Trump sier han vurderer å stille som presidentkandidat i 2024. - Det kan være jeg stiller for å slå dem en tredje gang, sier Trump. Foto: NTB / CPAC Vis mer

Las Vegas-påstand

James Comey, tidligere FBI-direktør, har skrevet i sin bok at den tidligere presidenten var veldig opptatt av anklagen, ifølge Huffington Post.

Trumps tidligere fikser og personlige advokat, Michael Cohen, har i tillegg omtalt en liknende påstand i sin bok.

- Fra «golden showers» på en sexklubb i Vegas til skattebedrageri, til avtaler med korrupte ledere fra tidligere Sovjetunionen til «catch and kill»-konspirasjoner for å bringe Trumps hemmelige elskerinner til taushet. Jeg var ikke bare et vitne til presidentens vei oppover. Jeg var en aktiv og ivrig deltaker, skrev Cohen i forordet til boka.

- Falskt

I talen til konferansen skal Trump også ha hyllet Kinas president Xi Jinping for hans intellekt og skrytt av sitt gode forhold med Russlands president Vladimir Putin.

Han kalte toppdemokratene Nancy Pelosi og Chuck Schumer for galninger og beskrev sitt presidentskap som «en kamp for overlevelse».

- Alt var falskt, sa han om demokratenes innsats for å felle ham i riksrett og etterforskningen av hans tilknytning til Russland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer