Latterliggjøres for den lille detaljen

Den franske rikspolitikeren har blitt gjenstand for både humor og sarkasme etter at han la ut et bilde fra sitt siste klatre-eventyr.

PÅ VEI OPP: Noen av Éric Woerths følgere begynte å stusse over bildet han la ut fra klatreturen sin. Foto: Twitter
PÅ VEI OPP: Noen av Éric Woerths følgere begynte å stusse over bildet han la ut fra klatreturen sin. Foto: TwitterVis mer

Her hjemme på berget er valgkampen for alvor i gang etter sommerferien, og lokal- så vel som rikspolitikere har skjerpet retorikken overfor sine motstandere.

I Frankrike skal ikke befolkningen til urnene før i 2022, men så er det heller ikke de politiske motstanderne som nå har finstilt siktet sitt på veteranen Éric Woerth.

Den tidligere ministeren la nemlig ut et bilde på sin personlige Twitter-konto der han forserer en tilsynelatende stupbratt skrent i fullt klatreutstyr. Men en detalj, i det etter hvert mye omtalte bildet, fikk Woerths følgere til å stusse.

Månelanding og bønnestengel

Helt øverst /nederst i høyre bildekant er to personer som ser ut til å «stå vannrett», og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

En Twitter-bruker konkluderte raskt med at bildet må ha blitt snudd 90 grader for at fysikkens lover også skal gjelde de to personene i bildekanten. En annen påpeker at det samme gjelder glidelåsen på Woerths jakke, og en tredje at tauet aldri ville kveilet seg slik dersom 63-åringen hang i en nærmest loddrett vegg.

Og deretter har internett gjort det internett gjør best.

Noen har benyttet seg av photoshop, og har redigert Woerth inn i bilder av alt fra månelandingen til Den kinesiske mur og bønnestengelen i det klassiske eventyret.

Andre bruker referanser som Homer Simpsons «edderkoppgris» eller Batman og Robins klassiske fasadeklatring for å illustrere at de fysiske lovene tilsynelatende er tilsidesatt.

Slår tilbake

Woerth selv lar seg imidlertid ikke vippe av pinnen, og den påfølgende dagen skrev han på Twitter at bildet ble publisert med de beste intensjoner, og at sunn fornuft tydeligvis er sjelden vare.

Han har også publisert et lengre Facebook-innlegg fra fjellguiden som skal ha vært med ham på turen. Han skriver at bildet er «100 prosent ekte» og det tidligere har skjedd flere ulykker i hellingen der Woerth klatrer.

Fjellguiden Jean-Franck Charlet beskriver også 63-åringen som «en glimrende klatrer» før han går til angrep på de franske mediene.

- Jeg er overrasket over at et enkelt bilde har satt i gang et slikt sirkus med så mange kritiske og ironiske kommentarer. Disse kommentarene har igjen blitt plukket opp av de nasjonale mediene, som har tilsidesatt all profesjonalitet og avstått fra å kontakte opphavsmannen til bildet for å verifisere dets ekthet, sier han.