Støttespiller: Eiendomsmagnat Donald Trump tar Mitt Romney i handa etter å ha annonsert at han støtter Romneys kamp for å bli presidnent. Bildet er fra 2. februar i år. Foto: Stan Honda / AFP
Støttespiller: Eiendomsmagnat Donald Trump tar Mitt Romney i handa etter å ha annonsert at han støtter Romneys kamp for å bli presidnent. Bildet er fra 2. februar i år. Foto: Stan Honda / AFPVis mer

Latterliggjort etter krav om revolusjon

Milliardær Donald Trump vil marsjere til Washington etter valgnederlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOSTON (Dagbladet): Den frittalende hotellmagnaten Donald Trump har tatt seg nok en tur ut i den amerikanske politiske salatåkeren. I natt var han så skuffet over nederlaget til Mitt Romney at han la ut blant annet disse tre meldingene på Twitter:

- Stemmetallet tilsier et tap - Revolusjon! - Donald J. Trump

- Vi kan ikke la dette skje. Vi burde marsjere mot Washington og stoppe denne parodien. Vårt land er delt i to.

- La oss slåss som ville helvete og stanse denne avskyelige uretferdigheten! Verden ler av oss.

Villspor Men mange ler også godt av Donald Trump nå.

- Han har kjørt langt forbi siste avkjørsel til relevanse og manøvrert ut til noe nært uansvarlighet, sa NBCs Brian Williams på lufta i går.

Utsagnet fikk Trump til å eksplodere i en tirade av twittermeldinger mot den kjente TV-personligheten. Han harselerer over Nightly News sin fallende seeroppslutning og lurer på om ikke Williams bare var ute etter alle følgerne han har.

TV-kjempen Williams har aldri twitret en eneste melding, men har likevel over 141 000 følgere på mikrobloggtjenesten.

Slettet Trump fikk nok kalde føtter, for nå har han slettet han flere av twittermeldingene.
Blant annet den om revolusjon og en som feilaktig hevder at Obama fikk færre stemmer samlet sett enn Mitt Romney.

Nå i kveld klager den vanligvis oppmerksomhetssøkende Trump over all oppmerksomheten han nå får for meldingene sine.

- Fantastisk, mange kjendiser var mye krassere enn meg i sinne politiske utsagn, likevel blir de ignorert av mediene, skriver han.

Trump engasjerte seg tidligere i valgkampen da han sa at han hadde en stor avsløring å komme med som ville snu opp ned på hele kappløpet om Det hvite hus.
 Men da Trump skulle avsløre sin hemlighet viste det seg at han bare hadde fem millioner dollar å tilby til den som kunne skaffe et ekte kopi av president Obamas vitnemål.

Kandidat Donald Trump var selv en slags kandidat til den republikanske nominasjonen. I fjor stilte han opp i debatter mot andre aktuelle republikanere og i enkelte meningsmålinger lå han best an til å bli kandidat.

Med sine dype lommer kunne han holdt han det gående mot Mitt Romney og de andre kandidatene i lang tid, men i februar i år erklærte han at han ikke ville stille. I stedet ga han sin støtte til Mitt Romney. 
 

TV-kjempe: NBC journalist og ankermann Brian Williams. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/Dagbladet
TV-kjempe: NBC journalist og ankermann Brian Williams. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/Dagbladet Vis mer