Alexandria Ocasio-Cortez

Latterliggjort i Senatet. Slår knallhardt tilbake

Mike Lee har ingen som helst tro på at Alexandria Ocasio-Cortez' forslag kommer til å få gjennomslag i Senatet.

LATTERLIGGJORT: Mike Lee nærmest latterliggjorde Alexandria Ocasio-Cortez i Senatet tirsdag kveld. Foto: REUTERS/Sergio Flores
LATTERLIGGJORT: Mike Lee nærmest latterliggjorde Alexandria Ocasio-Cortez i Senatet tirsdag kveld. Foto: REUTERS/Sergio FloresVis mer

- Løsningen på klimaendringene er ikke dette useriøse forslaget. Løsningen på så mange av problemene våre, er å forelske seg, gifte seg og få barn, sa den republikanske senatoren Mike Lee i Senatet tirsdag.

Der tok han sterkt til motmæle for «Green New Deal», et forslag fremmet av Demokratenes stjerneskudd Alexandria Ocasio-Cortez (29) i førersetet.

I Senatet snakket han ved siden av en plakat av superhelten Aquaman og tidligere president Ronald Reagan ridende på en dinosaur for å gi Green New Deal «den seriøsiteten den fortjener», skriver CNN.

Han var skråsikker på at forslaget ikke får gjennomslag, og regelrett latterliggjorde det hele.

KNALLHARD: Mike Lee. Foto:   REUTERS/Joshua Roberts/File Photo
KNALLHARD: Mike Lee. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/File Photo Vis mer

Slår tilbake

Om Lee på noe punkt var seriøs under talen, er vanskelig å lese.

- Problemene med menneskelig fantasi kan ikke løses med flere lover, det løses med flere mennesker. Flere folk betyr et større marked for innovasjon. Flere barn betyr flere voksne som kan ta seg av langvarige og store problemer, sier Lee.

Men Ocasio-Cortez har ingen som helst plan om å la latterliggjøringen stå ubesvart. Ikke lenge etter tok hun til motmæle på Twitter:

- Akkurat som mange andre kvinner og arbeidere, hender det jeg også har de små øyeblikkene, spesielt på tøffe dager, der jeg lurer på om haterne har rett.

Hun fortsetter:

- Men så gjør de ting som dette. Hvis denne fyren kan være senator, kan du gjøre akkurat hva som helst.

Får støtte

Lee er en konservativ politiker, og har vært mot Green New Deal lenge.

Men det er ikke første gang 29-årige Ocasio-Cortez kritiseres for forslaget, ifølge Politico.

Det blant annet fordi de hadde en tøff start da de ved en feiltakelse sendte ut en versjon der de garanterer inntekt for amerikanere som ikke ønsker å jobbe. I tillegg gikk forslaget ut på å drastisk kutte i flyreiser og biffproduksjon.

Ifølge Politico er det også ventet at det forslaget som ble lagt fram tirsdag er ventet å bli nedstemt.

Men Ocasio-Cortez får støtte på Twitter. Blant andre av Sawna Roberts, som kjemper om å komme inn i Kongressen. Hun oppfordrer andre til å jobbe for det samme - for «hvis Mike Lee kan, kan du!»

Christina Mittermeier, som har stiftet organisasjonen Sea Legacy, skriver:

- Vi trenger smarte, velutdannede folk i regjering. Mike Lee er ingen av delene.