President Joe Biden:

Latterliggjort på direkte-TV

Den tradisjonsrike telefonsamtalen endte på utradisjonelt vis.

LATTERLIGGJORT: President Joe Biden og førstedame Jill Biden svarte på tradisjonelt vis telefonsamtaler fra barn som lurte på hvor nissen befant seg i luftrommet julaften. Familiefaren Jared hadde imildertid også andre ting på hjertet. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Let's go, Brandon.»

Slik avsluttet en innringende far telefonsamtalen med president Joe Biden i Det hvite hus på julaften.

Presidenten var muligens ikke klar over at uttrykket er ment som en fornærmelse mot nettopp ham.

- Jeg er enig

Det var under den tradisjonsrike seansen hvor USAs president svarer på telefonsamtaler fra barn som vil vite hvor julenissen befinner seg i lufta, at episoden fant sted, skriver The Guardian.

Familiefaren Jared var en av dem som ble satt over til Det hvite hus. Han endte samtalen med å ønske presidenten en god jul, for så å avslutte med «Let's go, Brandon».

- Let's go, Brandon, jeg er enig, svarte Biden avslappet før han spurte om innringeren befant seg i Oregon.

Innen den tid var samtalen brutt.

Anti-Biden

Uttrykket «Let's go, Brandon» ble en sensasjon på Internett i slutten av oktober, da en tv-reporter misforsto hva tilskuerne ropte under et NASCAR-løp.

En av de store stjernene her var racerbilkjøreren Brandon Brown, som for øvrig også ble vinneren. Men da tilskuerne ropte «Fuck Joe Biden», trodde reporteren at de ropte «Let's go, Brandon».

Siden har uttrykket blitt et begrep flere republikanske politikere og Trump-tilhengere bruker for å uttrykke sin misnøye med Biden.

Ifølge The Guardian har Brandon Brown selv uttrykt at han misliker å få eget navn assosiert med et anti-Biden-slagord og politikk for øvrig.

Tøffe måneder

Telefonsamtalen går nå sin seiersgang på nettet, men Det hvite hus har så langt ikke gitt noen kommentarer, ifølge The Guardian.

Inntil videre har ingen heller lyktes med å finne ut mer om identiteten til familiefaren Jared.

Det har vært noen tøffe måneder for president Joe Biden etter at han flyttet inn i Det hvite hus i januar i år.

Uttrekningen fra Afghanistan ble ingen suksess, og siden har han slitt med å samle det demokratiske partiet om sine store politiske planer.

Coronaproblemer

I tillegg er det bare to måneder siden Biden konkluderte med at USA hadde «ristet av seg corona-viruset». Nå spres omrikronvarianten som ild i tørt gress i USA, og er blitt dominerende knappe tre uker etter at den nye mutanten først ble oppdaget i landet.

Omtrent 27 prosent av amerikanere er fremdeles uvaksinerte.

Ifølge FiveThirtyEights gjennomsnitt av målingene er nå 43,3 prosent av amerikanerne fornøyde med jobben Biden gjør. 51,5 prosent er misfornøyde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer