Laura (90) fant dagboka til kjæresten på museum - 70 år etter at han døde i krigen

- Hvis denne dagboka er savnet, vær så snill å levere den til miss Laura Mae Davis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Til hvem det måtte angå. Hvis denne dagboka er savnet og hvis det er mulig - vær så snill å levere den til miss Laura Mae Davis. Adresse: Winslow, Indiana».

Disse ordene, skrevet av den 22 år gamle soldaten Thomas «Cotton» Jones, i dagboka han hadde med seg til Japan under andre verdenskrig, fikk hjertet til nå 90 år gamle Laura Mae Davis Burlingame til å slå ekstra hardt, da hun leste dem for første gang i april i år.

Jones ble drept av en japansk snikskytter sør i Stillehavet i 1944, og ble bare 22 år gammel.

70 år senere Det var Laura selv som ga Jones dagboka før han reiste i krigen, men det skulle gå hele 70 år før hun så den igjen - under et besøk på «National World War II Museum» i New Orleans.

- Jeg hadde ingen idè om at det var noen dagbok der, sier 90-åringen til nyhetsbyrået Associated Press fra sitt hjem i Mooresville i Indiana.

Laura giftet seg med en soldat fra flyvåpenet da krigen var over 1945. 24. april i år dro hun på museet i New Orleans for å se etter en monitor til minne om ungdomskjæresten.

- Jeg trodde jeg ville få se bilder av ham og de han tjenestegjorde sammen med, og artikler om stedene de var, sier hun.

Hun var ikke forberedt på å finne igjen dagboka hun ga ham for 70 år siden, og forteller at det fikk fram tårene i øynene.

Hele baksiden av dagboka var nesten dekket av et bilde av Laura. Under bildet hadde hun signert gaven til kjæresten med «Love, Laurie».

Et siste ønske De unge turtelduene møttes på Winslow High School, hvor de uteksaminerte i 1941. De gikk på avslutningsballet sammen, og Jones hadde gitt henne eksamensringen sin, men de var ikke forlovet, forklarer Laura til AP.

- Han var basketballspiller og jeg cheerleader, sier hun.

Det første innlegget skrev Davis mens han var på Camp Elliott i San Diego, omtrent et år før han ble drept.

Han skrev at dagboka skulle handle om «min livshistorie om mine dager i det amerikanske marinekorpset... og mest av alt om min kjærlighet for Laura Mae, som hjertet mitt er helt fylt opp med. Så hvis dere får mulighet, vær så snill å returnere den til henne. Jeg skriver dette som mitt siste ønske».

Skrev om jula Laura forteller til AP at dagboka først ble sendt til en søster av Jones, som hun ikke kjente veldig godt. Nevøen til Jones, som leverte tingene til museet i 2001, har fortalt henne at han fikk de flere år etter at Jones døde.

Han valgte å ikke sende dagboka til Laura fordi han var redd den kunne skape problemer i ekteskapet hennes, noe Laura er sikker på at det ikke ville gjort.

Thomas «Cotton» Jones, som hadde fått tilnavnet på grunn av sine blonde krøller i barneårene, døde av et skudd i hodet 17. september 1944, på øya Peleliu i Stillehavet. Han ble en av 1794 amerikanere som døde på Peleliu og nærliggende øyer. Rundt 10 900 japanere ble drept.

Jones' siste innlegg i dagboka ble skrevet ombord på båten «USS Maui» 1. desember 1943, over ni måneder før han døde. Han skrev han hadde vunnet penger, og at han nå hadde tilsammen 320 amerikanske dollar.

Han lurte på om han kunne sende pengene til Laura på noen måte, og skrev at hvis han var hjemme i USA «ville Laura Mea og jeg virkelig hatt en fin jul».

Thomas «Cotton» Jones (22) døde i et angrep på en stillehavsøy under andre verdenskrig. I sin dagbok skrev han ned det han selv kalte sitt siste ønske: at dagboka skulle gis til High School-kjæresten, Laura Mae Davis. Davis visste ikke at dagboka hadde overlevd før hun fant den på et museum 24. april i år. Foto: National WWII Museum / AP Photo
Thomas «Cotton» Jones ble bare 22 år gammel. Foto: National WWII Museum / Ap Photo
Laura Mae Davis Burlingame (90) viser fram dagboka kjæresten skrev da han var i krigen. Kjæresten døde under krigen, bare 22 år gammel. Davis Burlingame visste ikke at dagboka fantes før hun fant den på et museum i april i år. Foto: Michael Conroy / AP Photo
Foto: National WWII Museum / AP Photo
Foto: National WWII Museum / AP Photo
Foto: National WWII Museum / AP Photo
Foto: National WWII Museum / AP Photo
Telegrammet som informerte foreldrene til Thomas Jones om at sønnen hadde omkommet i krigen. Foto: National WWII Museum / AP Photo
Foto: National WWII Museum / AP Photo
Foto: Gerald Herbert / AP Photo
FANT IGJEN DAGBOKA: 70 år etter at kjæresten døde i krigen, fant Laura Mae Davis Burlingame (90) dagboka hun ga ham før han reiste - på et museum. Foto: Michael Conroy / AP Photo
FANT IGJEN DAGBOKA: 70 år etter at kjæresten døde i krigen, fant Laura Mae Davis Burlingame (90) dagboka hun ga ham før han reiste - på et museum. Foto: Michael Conroy / AP Photo Vis mer