Laura alltid bak George

AUSTIN: - Jeg leser, jeg røyker og jeg beundrer, sa Laura da hun møtte Bush-klanen og ble spurt hva hun drev med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laura Bush er Hillary Clintons rake motsetning. USAs nye førstedame står bak presidenten, som så mange førstedamer før henne. Men Laura har likevel egne bein å stå på.

Røykingen er lagt på hylla for flere år siden, men bibliotekaren Laura står på barrikadene for at alle skal lære å lese.

Selv om hun sluttet å jobbe som bibliotekar da hun giftet seg med George W. Bush, er hun aktiv deltaker i alt som har med bøker å gjøre i Austin og Texas. I tillegg har hun valgt å være en frontkjemper i kampen mot brystkreft.

Og så beundrer hun sin mann slik at han føler seg vel.

Veldedighet

Det ingen politisk aktivist à la Hillary Clinton som flytter inn i Det hvite hus. Laura representerer for mange et tilbakeskritt for rollen som førstedame.

Bare Eleanore Roosevelt har tidligere hatt en mer aktiv politisk rolle i Det hvite hus enn Hillary. Nå vender Laura tilbake til det man kan kalle veldedighet og gode gjerninger, slik overklassens damer alltid har bedrevet.

- Jeg skal rett og slett være Laura Bush, har den kommende førstedamen uttalt.

Bokorm

Det samme sa svigermor Barbara Bush. Barbara holdt seg langt unna politikken og vestvingen i Det hvite hus, men fikk en positiv rolle som voksen kvinne som ikke bare var på stas.

Barbara viste sin alder med grå lokker, merker av liv i ansiktet og fyldige figur, til beroligelse for millioner av amerikanske kvinner som identifiserte seg med hennes normalitet.

Lauras lidenskap er utdanning og bøker. Når den hyperaktive Bush-klanen møtes til ferie i Maine, trekker Laura seg ofte tilbake med ei bok.

Nå er hun frontfigur for Texas bokfestival, som feirer delstatens forfattere og bøker og som har samlet inn ni millioner kroner for å bygge biblioteker i delstaten.

Laura møtte sin George i 1977 og giftet seg etter å ha kjent ham i tre måneder. Hurragutten fant kvinnen han trengte for å stake ut sin politiske karriere.